Maatsen met Dortmund naar eerste Champions League-finale sinds 2013

Foto: Maatsen met Dortmund naar eerste Champions League-finale sinds 2013

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond de finale van de Champions League bereikt. De Duitsers waren wederom met 0-1 te sterk voor de Parijzenaren.

Wedstrijdverslag Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund

Na de 1-0 in Dortmund vorige week, wist Luis Enrique dat zijn team voor een flinke kluif stond: twee keer scoren in eigen huis én het doel schoonhouden. De Spaanse oefenmeester voerde twee wijzigingen door, waarmee het Dortmund lastig zou willen maken. Dortmund startte het duel met de Fransen met dezelfde elf namen als vorige week.

De eerste kans van het duel was voor de thuisploeg. Goncalo Ramos kreeg de bal in de zestienmeter aangespeeld en schoot uit de draai. Hij zag zijn inzet slechts een meter naast het doel verdwijnen. Daarna ging het spel voor een lange tijd op en neer. Pas tien minuten voor rust, kwam de volgende grote kans.

Adeyemi kreeg de bal de diepte ingespeeld in de omschakeling. De Duitser dribbelde op Marquinhos af, waarna hij de bal knap aan de voet hield. Hij penetreerde de zestienmeter van PSG en al vallend loste hij een schot. Donnarumma was alert en redde knap. Na 45 minuten waren de twee teams volledig in balans: 0-0.

Spektakel na rust

Na rust begon het halve finale-spektakel pas echt. Zaïre-Emery kreeg meteen na rust dé kans op de 1-0, maar hij schoot van dichtbij op de paal. Het zou ook buitenspel zijn, maar dat werd uit de beelden niet duidelijk. PSG drong aan en zette Dortmund onder druk. Toch kwam Dortmund op voorsprong. Routinier Mats Hummels kopte knap raak uit een hoekschop.

Ondanks de tegenslag bleef PSG jagen. Goncalo Ramos kreeg na een uur een grote kans, maar hij schoot over. Ook raakte Nuno Mendes de paal. Dat gebeurde de thuisploeg sowieso veel: ook Mbappé raakte kort voor tijd de lat. De Parijzenaren vochten tot de laatste snik, maar het bleek onvoldoende. Dortmund is over twee wedstrijden sterker en gaat voor het eerst sinds 2013 naar de finale.

Scoreverloop: 50. Mats Hummels 0-1.

Wie vergezelt Dortmund in de finale?

  • Bayern München
  • Real Madrid
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie