Angers SCO

Angers

Prijzenkast

Het laatste nieuws over Angers SCO

Angers SCO is een Ligue 1-club uit het Franse Angers, de hoofdstad van het departement Maine-et-Loire. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Stade Raymond-Kopa (ruim zeventienduizend plaatsen).

Op 19 oktober 1919 werd Sporting Club de l’Ouest Angers opgericht. Voetbal maakte aanvankelijk geen deel uit van de sportclub, maar in 1925 werd er ook een voetbaltak toegevoegd. Tot aan de Tweede Wereldoorlog speelde Angers op regionaal niveau en bemachtige nadien een professionele status.

Angers promoveerde in 1956 naar de hoogste divisie van Frankrijk. De club hield zich uitstekend staande en eindigde in 1967 zelfs als derde, maar het daaropvolgende seizoen degradeerde het abrupt uit de Division Nationale. Angers keerde na één seizoen alweer terug. Dit tweede verblijf duurde tot 1975, waarna een heus jojo-effect tot stand werd gebracht. Na de degradatie van 1981 bleef de hoogste divisie echter langdurig buiten handbereik.

Pas in 1993 keerde Angers terug op het hoogste niveau, maar degradeerde meteen weer. In de daaropvolgende decennia viel de club ver terug en speelde het zelfs een aantal seizoenen in de derde divisie van Frankrijk. Pas in 2015 verwierf Angers weer een plek op het hoogste niveau, waarin het sindsdien onafgebroken actief is. In 2017 stond de club voor de tweede keer in de bekerfinale, maar net als in 1957 ging deze wedstrijd verloren.

Eén Nederlander

In de clubgeschiedenis speelde maar één Nederlander voor Angers. In de seizoenen 1989-1990 en 1990-1991 kwam Pierre Vermeulen uit voor de Franse club, waarna hij zijn carrière afsloot.

Laatste update: 27 december 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie