Bradley Barcola

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Bradley Barcola

Bradley Barcola is een Franse aanvaller met Togolese roots. In augustus 2023 maakte hij de overstap van Olympique Lyon naar Paris Saint-Germain.

  • Barcola speelt momenteel voor Paris Saint-Germain
  • De aanvaller kwam in 2023 over van Olympique Lyon
  • Hij is een jeugdinternational van Frankrijk

Clubcarrière

Barcola zag op 2 september 2002 het levenslicht in het Franse Lyon. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière af bij het bescheiden AS Buers-Villeurbanne, waar hij in 2010 werd opgepikt door Olympique Lyon. Bij Les Gones doorliep hij de volledige jeugdopleiding.

Debuut voor Lyon

Trainer Peter Bosz liet Barcola op 4 november 2021 debuteren voor Olympique Lyon, dat in de Europa League met 3-0 zegevierde ten koste van Sparta Praag. De aanvaller bekroonde zijn korte invalbeurt in blessuretijd met een assist op Karl Toko Ekambi. Zijn Ligue 1-debuut maakte hij op 1 februari 2022 in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille (2-1 overwinning). Onder leiding van Bosz mocht Barcola in het seizoen 2021-2022 in totaal dertien keer opdraven in de hoofdmacht.

Barcola maakte op 7 januari 2023 zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. In de Coupe de France-wedstrijd tegen FC Metz (2-1 overwinning) raakte de aanvaller verlost van de hatelijke nul. Een kleine maand later scoorde hij eveneens in de Ligue 1-wedstrijd tegen Troyes, dat met 1-3 opzij werd gezet. Met zeven doelpunten en tien assists beleefde Barcola in het seizoen 2022-2023 zijn definitieve doorbraak in Lyon-shirt.

In het shirt van PSG (Pro Shots)

Transfer naar PSG

Op 31 augustus 2023 maakte Barcola voor 45 miljoen euro de overstap naar Paris Saint-Germain. De Ligue 1-grootmacht liet hem op 3 september debuteren tegen zijn oude club Olympique Lyon, dat met 1-4 werd verslagen. Zijn eerste doelpunt voor de Parijzenaars maakte hij op 9 december in de thuiswedstrijd tegen FC Nantes (2-1 overwinning). Barcola kwam er gaandeweg het seizoen steeds beter in. Zo maakte hij op 14 februari 2024 een treffer in de Champions League-confrontatie met Real Sociedad (2-2).


Interlandcarrière

Barcola heeft verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen doorlopen. In 2023 maakte de aanvaller zijn debuut voor Frankrijk onder 21, waarmee hij mocht deelnemen aan het jeugd-EK. Ondanks twee doelpunten en één assists kon hij niet verhinderen dat zijn team al in de kwartfinale sneuvelde.

Laatste update: 15 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie