Kingsley Coman

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Kingsley Coman

Kingsley Coman is een Franse vleugelaanvaller van beroep. In de zomer van 2015 maakte hij de overstap naar Bayern München, waar de international van Frankrijk sindsdien actief is.

  • Coman speelt momenteel voor Bayern München
  • In 2023 won de aanvaller de achtste opeenvolgende Duitse titel
  • In 2020 besliste hij de Champions League-finale tegen PSG
  • Coman werd met PSG en Juventus elk tweemaal landskampioen
  • Hij debuteerde in 2015 voor de Franse ploeg

Clubcarrière

Coman werd op 13 juni 1996 geboren in Parijs. De aanvaller, wiens ouders afkomstig zijn uit Guadeloupe, werd in 2002 op zesjarige leeftijd aangemeld bij US Sénart-Moissy. Na twee jaar verdiende hij een kans in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Bij Les Parisiens doorliep Coman het volledige traject.

Paris Saint-Germain

Coman debuteerde op 17 februari 2013 in de A-selectie van Paris Saint-Germain, dat met 3-2 verloor van FC Sochaux. De voor Marco Verratti ingevallen aanvaller werd met zijn zestien jaar, acht maanden en vier dagen de jongste debutant ooit voor de Franse topclub. In zijn eerste jaar op het hoogste niveau won hij meteen de Franse titel en de Trophée des Champions.

Coman won de landstitel ook in zijn tweede jaar bij PSG. Zijn bijdrage in de Franse hoofdstad bleef echter beperkt tot vier officiële wedstrijden, waarvan drie in de Ligue 1. Om die reden vertrok de aanvaller in 2014 transfervrij naar de Italiaanse topclub Juventus.

Juventus

Bij Juventus werd Coman geen vaste basisspeler. Met twintig officiële wedstrijden (één doelpunt) kon de Fransman desalniettemin terugkijken op een prima debuutseizoen in Turijn, waar hij meteen een dubbelslag wist te slaan met het winnen van de Scudetto en de Coppa Italia. Het seizoen had nóg mooier kunnen worden, maar de Champions League-finale tegen FC Barcelona ging met 1-3 verloren. Coman mocht in deze wedstrijd één minuut voor tijd invallen.

(Pro Shots)

Bayern München

Coman begon het seizoen 2015-2016 bij Juventus, dat in augustus 2015 een aanbod van Bayern München accepteerde. De vleugelaanvaller werd voor twee seizoenen uitgeleend aan de Duitse topclub. Ook werd er een optie tot koop à 21 miljoen euro afgesproken. Coman maakte een goede ontwikkeling door bij Der Rekordmeister en dus werd de optie na twee jaar gelicht.

De loopbaan van Coman mag voorlopig een waar succesverhaal worden genoemd. Net als bij Paris Saint-Germain en Juventus won hij meteen de landstitel in zijn debuutseizoen bij Bayern München, waarna de Duitse topclub steevast de nummer één-positie heeft weten te bemachtigen. Zijn teller staat inmiddels op acht Bundesliga-titels. Ook staan er zes Duitse Supercups en drie DFB-Pokals op diens erelijst.

Coman heeft met Bayern München ook internationale successen geboekt. In het seizoen 2019-2020 won de Duitse topclub de Champions League ten koste van Paris Saint-Germain. Coman maakte het enige en dus winnende doelpunt tegen diens oude werkgever (1-0). Bayern won nadien ook de Europese Supercup en het WK voor clubteams.

(Pro Shots)

Interlandcarrière

Coman speelde voor verschillende jeugdelftallen van Frankrijk. Zijn debuut voor de A-selectie van Frankrijk maakte de aanvaller op 13 november 2015 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland (2-0 overwinning). De aanvaller speelde zich in de definitieve selectie voor het EK van 2016. In eigen land haalden Les Bleus de finale, maar Portugal bleek daarin te sterk: 0-1 na verlenging.

Frankrijk nam in 2018 revanche voor de verloren EK-finale door het WK in Rusland te winnen, maar Coman behoorde niet tot de toenmalige selectie. De aanvaller behoorde wel tot de selecties voor het EK van 2021 en het WK van 2022. Frankrijk bereikte in Qatar opnieuw de WK-finale, maar verloor na strafschoppen van Argentinië. Coman faalde vanaf de penaltystip.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie