Guardiola nederig na City-zege: ‘Bayern is moeilijk te beteugelen’

Foto: Guardiola nederig na City-zege: ‘Bayern is moeilijk te beteugelen’

Manchester City boekte dinsdagavond een klinkende 3-0 zege op Bayern München. Ondanks de overtuigende overwinning vond City-manager Pep Guardiola dat zijn ploeg het knap lastig had tegen de Duitsers. De Spanjaard is dan ook nog niet helemaal gerust over de return.

Bayern maakt indruk op Guardiola

“Het was een hele lastige wedstrijd”, vertelde Guardiola tegenover BeIN Sports. “Ik ben heel erg onder de indruk van de kwaliteiten van Bayern, als je ze ziet spelen. Ze zijn zó sterk. In gedeeltes van de wedstrijd waren ze beter dan ons. Met de snelheid van Coman (Kingsley, red.) en Leroy (Sané, red.) zijn ze zo moeilijk te beteugelen. We hadden een beetje geluk met de geweldige goal van Rodri, want daarvoor deden we niet zoveel om op voorsprong te komen.”

In de tweede helft leek City even tegen de gelijkmaker aan te lopen, maar daarna waren The Citizens de bovenliggende partij. Dat stemde ook Guardiola tot tevredenheid. “De eerste vijf, misschien tien minuten na rust, worstelde we. Maar daarna namen we de wedstrijd in handen. Tot de laatste minuut waren we uitstekend. Het is een goed resultaat, maar er zijn nog 90 min te spelen.”

Ondanks de comfortabele voorsprong is Guardiola van mening dat de halve finale nog geen zekerheidje is. “We moeten het in Duitsland op sommige vlakken zelfs beter doen, met veel karakter. Want als Duitse teams er echt voor gaan, kan er van alles gebeuren.”

Denk jij dat Manchester City de Champions League wint?

  • Ja
  • Nee
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie