Bayern-aanvaller duidt het verschil tussen Kane en andere topspitsen

Foto: Bayern-aanvaller duidt het verschil tussen Kane en andere topspitsen

In aanloop naar het Champions League-treffen gaat het vooral veel over Harry Kane. De aanvoerder van de Engelse nationale ploeg keert na zijn transfer naar Bayern München voor even terug op bekend terrein.

Kane keert tegen United terug op Engelse bodem

Lange tijd was een vertrek van clubicoon Kane onbespreekbaar voor Tottenham Hotspur. Afgelopen zomer lukte Bayern München het dan eindelijk om de spits los te weken, die ook voor Manchester United had kunnen kiezen. De coach van de Duitsers, Thomas Tuchel, is maar wat blij dat Kane koos voor Beieren. “We zijn heel trots dat we in staat waren om Harry aan te trekken. Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en is een voorbeeldprof, een geweldige speler. Hij maakt veel doelpunten en hij zal heel blij zijn om hier morgen te spelen. Dat blijft een mooi verhaal, dat wij de captain van Engeland naar Duitsland haalden.”

Bij Der Rekordmeister is Kane de opvolger van Robert Lewandowski, die vorig jaar naar FC Barcelona verkaste. Collega-aanvaller Kingsley Coman is zeer te spreken over de Engelsman. “Ik wist dat hij goed was, maar niet zó goed”, vertelde de Franse vleugelaanvaller tegenover Sky Sports. “Het is geweldig om met zo’n spits te spelen. Het is heel fijn als je zo iemand in de ploeg hebt op wiens doelpunten je kan vertrouwen.”

Minder egoïstisch

Coman speelde in het verleden al met verschillende topspitsen, zoals Lewandowski, Karim Benzema en Carlos Tévez. De international ziet echter een groot verschil tussen Kane en hen. “Het verschil is dat hij niet egoïstisch is. Meestal zijn nummers 9 egoïstisch, dat moet ook als je veel wil scoren. Maar Harry geeft ook bizar goede passes aan Leroy, Jamal en mij. Dat maakt het verschil.”

Kane of Lewandowski?

  • Kane
  • Lewandowski
  • Too close to call
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie