Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij

Foto: Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij

De rol van Liverpool in de Engelse titelrace lijkt uitgespeeld. Uitgerekend Everton deed de ploeg van Jürgen Klopp veel pijn in de The Merseyside Derby: 2-0. Manchester United had zijn handen vol aan laagvlieger Sheffield United, maar werkte twee keer een achterstand weg.

Liverpool krijgt dreun in titelrace van buurman Everton

Liverpool kreeg recent twee harde klappen: het werd door Atalanta Bergamo uitgeschakeld in de Europa League, terwijl een thuisnederlaag tegen Crystal Palace een flinke knauw gaf aan de titelkansen. In de derby tegen Everton telden alleen de drie punten. Die moesten dan wel gehaald worden zonder Cody Gakpo, die ontbrak in de wedstrijdselectie. Ryan Gravenberch bleef heel het duel op de bank, terwijl Virgil van Dijk uiteraard wel aan de aftrap stond.

Na 27 minuten werd de ban gebroken, maar wel in het voordeel van The Toffees. Ex-PSV’er Jarrad Branthwaite kreeg de bal voor de voeten na een corner. Liverpool verdedigde slecht uit, waarna het leer via het lichaam van Alisson Becker binnen viel. In de tweede helft werd een storm van The Reds verwacht, maar het was wederom Everton dat toesloeg. Dominic Calvert-Lewin noteerde de 2-0 en dat bleek ook de eindstand. De achterstand op Arsenal blijft drie punten voor Liverpool, het staat één punt voor op Manchester City maar dat speelde twee duels minder. Een hele dure nederlaag voor de club die naar Feyenoord-trainer Arne Slot hengelt.

Manchester United wint ternauwernood van hekkensluiter

Man United bereikte afgelopen zondag de FA Cup-finale, maar vraag niet hoe. Het gaf een 3-0 voorsprong weg tegen Coventry City, om vervolgens nog na strafschoppen te winnen. Antony liet zich weer eens van zijn slechtste kant zien, terwijl Erik ten Hag uithaalde naar de Engelse media. Met Sheffield United trof het dit keer in de Premier League een laagvlieger. En ook aan hen hadden The Mancunians de handen vol. Na 35 minuten ging André Onana de fout in door te kort te spelen richting Diogo Dalot. Jayden Bogle kon oppikken en rondde beheerst af.

Zeven minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Alejandro Garnacho mikte de bal op het hoofd van Harry Maguire na een afgeslagen hoekschop. Het had veel weg van buitenspel, maar nadat de lijnen werden getrokken bleek het toch een geldig doelpunt. In de tweede helft was het toch weer de hekkensluiter die brutaal toesloeg. Benjamin Osborn trok de bal terug richting Benjamin Brereton Díaz die omcirkelt door United-verdediger toch een gaatje vond: 1-2. Er veel weinig te genieten voor de thuisfans op Old Trafford, tot het moment dat Bruno Fernandes de ploeg bij de hand nam. Eerst schoot hij een penalty binnen, daarna mikte hij knap van afstand raak om tot slot Rasmus Højlund te bedienen die afmaakte. Zo kwamen Ten Hag en co met de schrik vrij.

Liverpool uit de titelrace nu?

  • Zeker
  • Nee hoor
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:35
6+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
25+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
32+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
12:33
23+
Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”
12:18
216+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
12:00
89+
PSV: na de kater meteen weer dóórrr
11:40
76+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: ‘Bijlow blijft staan’
11:20
363+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
44+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
176+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
65+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
66+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
76+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
231+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
95+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
225+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
54+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
12+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
10+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie