Jamal Musiala

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Jamal Musiala

Jamal Musiala is een Duitse voetballer, die ook de Engelse nationaliteit bezit. De aanvallende middenvelder draagt sinds 2019 het shirt van Bayern München.

  • Musiala speelt momenteel voor Bayern München
  • In 2023 werd hij voor de vierde keer landskampioen
  • De middenvelder won in 2020 de Champions League
  • Musiala debuteerde in 2021 als A-international van Duitsland

Clubcarrière

Musiala werd op 26 februari 2003 geboren in Stuttgart, als zoon van een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder met Poolse roots. Hij woonde in Fulda alvorens het gezin naar Engeland verhuisde. Een belangrijk deel van zijn leven sleet hij zodoende op Britse bodem. Musiala, die zijn eerste stappen als voetballer zette bij TSV Lehnerz, speelde in de jeugdopleiding van Southampton en Chelsea.

Bayern München

Musiala keerde in 2019 terug naar Duitsland. De creatieve middenvelder maakte de overstap naar Bayern München, waar hij op 20 juni 2020 zijn Bundesliga-debuut maakte tegen SC Freiburg (3-1 zege). Musiala werd met zeventien jaar en 115 dagen de jongste Bayern-speler ooit in de hoogste divisie van Duitsland. In september 2020 werd hij tevens de jongste doelpuntenmaker ooit voor Bayern: tegen Schalke 04 (8-0 zege) tikte de teller de zeventien jaar en 205 dagen aan.

(Pro Shots)

Musiala, die in 2020 meteen de Champions League won, speelde in het seizoen 2021-2022 maar liefst 37 officiële wedstrijden voor Bayern München (zeven goals, één assists). Dat aantal overtrof de aanvallende middenvelder in zijn tweede seizoen door acht goals en zes assists te produceren in veertig optredens voor Der Rekordmeister. Musiala verdubbelde zijn aantal doelpunten en assists zelfs in het seizoen 2022-2023, waaronder de treffer waarmee hij Bayern wéér naar een kampioenschap schoot.


Interlandcarrière

Musiala speelde als jeugdinternational voor Engeland en had ook de mogelijkheid om uit te komen voor Nigeria, maar hij koos voor zijn geboorteland Duitsland. Op 25 maart 2021 maakte de Bayern-smaakmaker zijn interlanddebuut in de met 3-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. In oktober van datzelfde jaar maakte hij zijn eerste interlandgoal tegen Noord-Macedonië (0-4 zege).

Musiala behoorde tot de WK-selectie van Duitsland in 2022. De Duitsers werden al na de groepsfase naar huis gestuurd, maar de Bayern-speler werd geroemd voor zijn spel.

Laatste update: 27 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie