Duitsland maakt gehakt van Schotland in openingsduel EK

Foto: Duitsland maakt gehakt van Schotland in openingsduel EK

Duitsland heeft op vrijdagavond compleet gehakt gemaakt van Schotland in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap 2024. Die Mannschaft schoot uit de startblokken en na één helft stond het al 3-0 voor de jongens van bondscoach Julian Nagelsmann. De rode kaart voor Ryan Porteous betekende de doodsteek voor de ‘arme’ Schotten, die wel scoorden… via Antonio Rüdiger.

Duitsland slacht Schotland af op EK 2024

In München was het de hele dag feest. En gisteren eigenlijk ook al. Schotland was de baas in Beieren, maar daar was niets van terug te zien op het veld van de Allianz Arena. Duitsland speelde namelijk fris en fruitig en strooide met mooie combinaties. Al snel werd het 1-0 via Florian Wirtz, waarna uitblinker Jamal Musiala er 2-0 van maakte.

Scheidsrechter Clément Turpin floot voor een strafschop, maar werd ‘op zijn vingers getikt’ door de VAR van dienst: de overtreding was erbuiten gemaakt en niet erbinnen. Later kwam de penalty er echter alsnog voor het thuisland: Porteous kwam met een alles-of-niets-actie en het werd niet alles, maar helemaal niets. Hij kreeg een rode kaart en de bal ging op de stip, waarna Kai Havertz de ruststand bepaalde op 3-0.

Scorende invallers

Toen was de wedstrijd natuurlijk eigenlijk al gespeeld en de tweede helft was een beetje voor spek en bonen. De Duitsers besloten het een tikkeltje rustiger aan te doen en Nagelsmann voerde een aantal wissels voor. Zo kwam Borussia Dortmund-spits Niclas Füllkrug binnen de lijnen en hij liet zich meteen zien met een schitterend doelpunt.

De Schotten deden nog wel wat terug. Alhoewel: Rüdiger deed wat terug namens de Schotten, want de verdediger van Real Madrid verschalkte zijn eigen doelman, Manuel Neuer, met een prachtige goal. In het verkeerde doel welteverstaan. De eveneens ingevallen Emre Can zorgde vervolgens voor het toetje, met een geplaatst schot. 5-1!

Scoreverloop: 1-0 (10′) F. Wirtz, 2-0 (19′) J. Musiala, 3-0 (45′) K. Havertz, 4-0 (68′) N. Füllkrug, 4-1 (87′) A. Rüdiger (eigen goal), 5-1 (90′) E. Can

Had jij zo’n pandoering verwacht?

  • Ik wel
  • Ik niet
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie