Duitsland wint van Hongarije en plaatst zich voor laatste 16

Foto: Duitsland wint van Hongarije en plaatst zich voor laatste 16

Duitsland heeft zich al in de achtste finales gespeeld van het EK in eigen land. Het boekte woensdagavond in Stuttgart een 2-0 overwinning op Hongarije. De underdog kwam beter voor de dag als in het vorige duel, maar het was niet voldoende om het de grootmacht echt lastig te maken.

Duitsland wint op het EK van Hongarije en is al zeker van de volgende ronde

Duitsland maakte in het openingsduel van het EK direct indruk met een ruime 5-1 zege op Schotland. Tegen Hongarije kon het zich plaatsen voor de laatste zestien in eigen land. De Hongaren kwamen op hun beurt een stuk minder goed voor de dag tegen Zwitserland. Door de 1-3 nederlaag tegen de concurrent deed het meteen slechte zaken in de groep, en stond de druk er op. Duitsland startte in Stuttgart met dezelfde elf namen, terwijl de bezoekers met onder met oud-AZ’er Milos Kerkez aantraden. Hongarije begon brutaal en kreeg binnen vijf minuten de eerste kans. Manuel Neuer werd meteen getest dor Barnabas Varga.

1-0 halverwege eerste helft

Daarna nam Die Mannschaft het heft in handen. Kai Havertz en Robert Andrich wisten het net echter niet te vinden, terwijl Jamal Musiala net te kort kwam. Het grote talent schoot na 23 minuten echter wel met scherp. Na een mislukte Duitse combinatie dacht de Hongaarse defensie er iets te makkelijk over. Ilkay Gündogan reageerde attent en vond Musiala, die de bal uiteindelijk via de onderkant van de lat zag binnen ploffen. Een vermeend duwtje van de aanvoerder mocht van de Nederlandse arbitrage onder leiding van Danny Makkelie. Het leverde de arbiter de nodige kritiek op.

Daarna liet toch ook Hongarije zich weer gelden. Sterspeler Dominik Szoboszlai krulde een vrije trap fraai richting de hoek, maar weer kwam Neuer goed in actie. De Oost-Europese ploeg zette nog aan voor rust en maakte daadwerkelijk de gelijkmaker. Roland Sallai schoot raak uit de rebound van een ingekopte vrije trap, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Zo kwamen de gastheren weer goed weg en ging men rusten bij een 1-0 tussenstand.

2-0 valt halverwege tweede helft

Het tempo ging in het begin van de tweede helft wat liggen. Toni Kroos bemoeide zich er mee, zijn vrije schietkans had echter niet het gewenste resultaat. Varga dook weer op aan de andere kant, maar kopte net over. Zo leek de bal er maar niet in te willen voor Hongarije, dat heel aardig mee voetbalde. Halverwege het tweede bedrijf viel de treffer toch voor onze oosterburen. Musiala vond Maximilian Mittelstädt aan de linkerkant, die de vrijstaande Gündogan bediende: 2-0.

Zo zat Duitsland toch op rozen en kon het vrolijk door blijven wisselen. In de laatste minuut leek de Hongaarse goal er dan toch te komen, maar op wonderbaarlijke wijze wisten de Duitsers toch weer te ontsnappen. Joshua Kimmich schoot te hulp bij Neuer, die dit keer een fout maakte bij het uitkomen. Zo bleef het dan toch bij 2-0: Duitsland is naar de volgende ronde, terwijl het voor Hongarije een lastig verhaal wordt. Ze moeten winnen tegen Schotland om nog een kans te houden.

Scoreverloop: 1-0 (22′) J.Musiala, 2-0 (67′) I.Gündogan

Duitsland echt een titelkandidaat?

  • 100%
  • Dat niet…
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie