Joshua Kimmich

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Joshua Kimmich

Joshua Kimmich is een Duitse vleugelverdediger annex middenvelder. Sinds de zomer van 2015 is hij actief voor Bundesliga-gigant Bayern München.

  • Kimmich speelt momenteel voor Bayern München
  • De middenvelder won in 2020 de Champions League
  • In 2023 werd hij voor de achtste keer op rij Duits kampioen
  • Kimmich debuteerde in 2016 als A-international van Duitsland
  • In 2017 won hij de Confederations Cup met zijn thuisland

Clubcarrière

Kimmich zag op 8 februari 1995 het levenslicht in Rottweil, waar een bekend hondenras naar is vernoemd. Hij begon zijn voetballoopbaan bij het lokale VfB Bösingen en maakte als jeugdspeler de overstap naar VfB Stuttgart. In de zomer van 2013 werd hij doorverkocht aan VfB Stuttgart voor een half miljoen euro plus een clausule om hem terug te kunnen kopen.

Doorbraak in Leipzig

Ten tijde van de transfer was Leipzig nog actief op het derde niveau van Duitsland. Hij debuteerde op 28 september 2013 in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd tegen SpVgg Unterhaching (2-2). Leipzig eindigde het seizoen als tweede en promoveerde daarmee naar de Tweede Bundesliga, waar hij zich eveneens goed staande wist te houden. Halverwege het seizoen verzekerde Kimmich zich al van een meerjarig dienstverband bij het grote Bayern München, al maakte hij het seizoen af op het tweede niveau.

(Pro Shots)

Vaste waarde in München

In de zomer van 2015 maakte Kimmich officieel de overstap naar Bayern, dat zeven miljoen euro voor zijn handtekening neertelde. Overigens ging het gros van die transfersom naar VfB Stuttgart dankzij het lichten van de terugkoopclausule. Kimmich maakte zijn debuut voor Bayern op 12 september 2015 in het bekerduel met FC Nöttingen (1-3 zege) om vier dagen later ook al aan te treden in de Champions League-confrontatie met het Griekse Olympiakos Piraeus (0-4 zege).

Kimmich is bij Bayern München uitgegroeid tot een vaste waarde. In 2022 wist de verdediger annex middenvelder de kloof van driehonderd wedstrijden voor Der Rekordmeister te doorbreken. Zijn huidige erelijst als Bayern-speler is ook indrukwekkend: acht landstitels, drie DFB-Pokals, zes Duitse Supercups, één Champions League, één wereldbeker en een Europese Supercup.


(Pro Shots)

Interlandcarrière

Kimmich doorliep verschillende jeugdteams van Duitsland alvorens hij promoveerde naar de A-ploeg. Bondscoach Joachim Löw gunde hem welgeteld één oefenwedstrijd alvorens hem meteen mee te nemen naar het EK 2016 in Frankrijk. In de eerste twee groepswedstrijden bleef de Bayern-speler op de bank, maar daarna mocht hij telkens opdraven. Zowel in de kwartfinale (120 minuten tegen Italië) als de halve finale (negentig minuten tegen Frankrijk) maakte Kimmich de volledige speeltijd vol.

Kimmich wacht nog op het eerste grote succes als international van Duitsland. Wel won hij in 2017 de Confederations Cup door Chili in de finale met 1-0 te verslaan.

Laatste update: 27 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie