Konrad Laimer

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Konrad Laimer

Konrad Laimer is een Oostenrijkse middenvelder. De international van Oostenrijk maakte in de zomer van 2023 de overstap van RB Leipzig naar Bayern München.

  • Laimer speelt momenteel voor Bayern München
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FC Liefering, RB Salzburg en RB Leipzig
  • Hij werd driemaal kampioen van Oostenrijk
  • Laimer werd bekerwinnaar in Oostenrijk (driemaal) en Duitsland (tweemaal)
  • In 2019 debuteerde hij als Oostenrijks international

Clubcarrière

Laimer werd op 27 mei 1997 ter wereld gebracht in Salzburg. De rechtspoot startte zijn voetbalcarrière in het shirt van USC Abersee, waar hij in 2007 werd ontdekt door RB Salzburg. Bij Die Roten Bullen doorliep de middenvelder de volledige jeugdopleiding.

Doorbraak in Oostenrijk

Op 2 mei 2014 maakte Laimer zijn debuut als profvoetballer. Voor FC Liefering, de satellietclub van RB Salzburg, maakte de middenvelder voor het eerst speelminuten tegen SV Horn (1-4 overwinning). Tot en met het seizoen 2015-2016 speelde hij in totaal negentien competitiewedstrijden voor deze club. In de tussentijd maakte hij ook zijn eerste minuten voor Salzburg, dat hem in september 2014 liet debuteren tegen Rapid Wien (1-2 overwinning).

Laimer bleef tot en met de zomer van 2017 actief voor de club uit zijn geboortestad. In deze periode speelde de middenvelder 77 officiële wedstrijden voor RB Salzburg, waar hij acht doelpunten en zes assists produceerde. Zo maakte hij onder meer zijn opwachting in de Champions League. Laimer won drie landstitels en drie bekers met Salzburg. In 2017 werd hij bovendien verkozen tot Speler van het Jaar.

In duel met Mario Götze van Eintracht Frankfurt (Pro Shots)

Sterkhouder van Leipzig

Medio 2017 maakte Laimer de overstap naar RB Leipzig, dat ook deel uitmaakt van het Red Bull-consortium. Op 13 augustus maakte de middenvelder zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen SF Dorfmerkingen (0-5 overwinning). Zes dagen later volgde zijn Bundesliga-debuut tegen Schalke 04, dat eveneens werd verslagen (2-0). De Oostenrijker maakte in september 2018 tegen uitgerekend RB Salzburg (2-3 zege, Champions League) zijn eerste doelpunt voor de Duitse club.

Laimer bleef RB Leipzig trouw tot de zomer van 2023. In zes jaar tijd werkte de rechtsbenige middenvelder in totaal 190 officiële wedstrijden af, waarin hij goed was voor vijftien doelpunten en negentien assists. Zowel in 2022 als 2023 veroverde hij de DFB-Pokal.

Transfer naar Bayern München

Na zes seizoenen liep Laimer medio 2023 uit zijn contract bij RB Leipzig. De middenvelder maakte vervolgens de overstap naar Bundesliga-rivaal Bayern München. In zijn debuutwedstrijd stond meteen de DFL-Supercup op het spel, maar uitgerekend zijn vorige werkgever boekte een afgetekende overwinning (0-3). In september 2023 maakte de Oostenrijker in de bekerwedstrijd tegen Preussen Münster (0-4) zijn eerste doelpunt voor Der Rekordmeister.


Interlandcarrière

Laimer behoorde als jeugdinternational tot verschillende vertegenwoordigende elftallen. Zijn debuut voor het nationale team van Oostenrijk maakte de middenvelder op 7 juni 2019 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië (1-0 zege). Zijn eerste doelpunt volgde in september van datzelfde jaar tijdens de thuiswedstrijd tegen Letland (6-0). Mede dankzij deze overwinningen kwalificeerden de Oostenrijkers zich voor het EK, dat vanwege de coronapandemie pas in 2021 werd gespeeld. In de achtste finale bleek de latere winnaar Italië nipt te sterk (1-2 na verlenging).

Oostenrijk plaatste zich niet voor het WK van 2022, maar wel voor het EK van 2024. Bij de loting werd men onder meer gekoppeld aan Nederland, net als op de vorige Europese eindronde.

Laatste update: 2 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie