Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘FC Barcelona zet Frenkie de Jong in etalage’

Foto: ‘FC Barcelona zet Frenkie de Jong in etalage’

Achter de toekomst van Frenkie de Jong bij Barcelona staan opnieuw de nodige vraagtekens. Nieuwbakken Barcelona-trainer Hansi Flick zou het begrijpelijk vinden als de Oranje-international wordt verkocht, maar wil er wel een vervanger voor terug. Dat zou dan Joshua Kimmich moeten worden van Bayern München.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Barcelona overweegt verkoop Frenkie de Jong

Flick gaat er in principe vanuit dat hij komend seizoen de beschikking heeft over De Jong, die goed in de speelwijze past van de Duitse oefenmeester. Door financiële situatie van Barça moet de club echter mogelijk overgaan tot een verkoop van De Jong meldt SPORT. De Spaanse krant stelt dat een aantal lucratieve transfers de club op financieel gebied kan helpen.

De Jong heeft zelf aangegeven graag te willen blijven bij Barcelona, maar na vijf jaar is het niet uitgesloten dat de middenvelder moet vertrekken, klinkt het. De Jong heeft bij de Catalanen nog een contract tot medio 2026 en Flick zou er begrip voor hebben om de Nederlander te laten gaan. De Duitser wil echter wel een vervanger zien voor De Jong en zou daarover al in gesprek zijn met sportief directeur Deco.

Die vervanger zou Kimmich kunnen zijn, die een goede band heeft met Flick. Beiden kennen elkaar van een eerdere samenwerking bij Bayern München. SPORT stelt dan ook dat Barcelona werk gaat maken van de komst van de Duits international, die nog een eenjarig contract heeft bij der Rekordmeister. Ook hoopt Barcelona Athletic Bilbao-aanvaller Nico Williams nog te kunnen strikken.

Verwacht jij dat De Jong komende zomer vertrekt bij Barcelona?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
2206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie