Serge Gnabry

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Serge Gnabry

Serge Gnabry is een Duitse rechtsbuiten. Sinds de zomer van 2017 draagt hij het shirt van Bayern München en daarnaast is hij international voor zijn geboorteland.

  • Gnabry speelt momenteel voor Bayern München
  • In 2020 won de aanvaller de Champions League
  • Ook nationaal was hij zeer succesvol, waaronder vijf landstitels
  • Eerder kwam Gnabry uit voor Arsenal, West Bromwich, Werder Bremen en Hoffenheim
  • In 2016 debuteerde hij als international van Duitsland

Clubcarrière

Gnabry werd op 14 juli 1995 geboren in het Duitse Stuttgart. Zijn vader is een Ivoriaan, maar zijn moeder komt uit Duitsland. De start van zijn voetbalcarrière verliep uiterst grillig. Gnabry wisselde als jeugdspeler om de haverklap van clubs: TSV Weissach, TSF Ditzingen, GSV Hemmingen, SpVgg Feuerbach en Stuttgarter Kickers werden stuk voor stuk relatief snel ingeruild. Pas bij VfB Stuttgart bleef de vleugelaanvaller voor het eerst langer dan een paar jaar bij één club.

Arsenal

Gnabry maakte het traject in zijn geboortestad niet af. In de zomer van 2011 maakte de aanvaller de overstap naar de academie van Arsenal, dat een jaar eerder ook al belangstelling had getoond. Gnabry doorliep een aantal jeugdteams en debuteerde op 26 september 2012 in de hoofdmacht tijdens de League Cup-wedstrijd tegen Coventry City (6-1 overwinning).

Gnabry maakte op 20 oktober 2012 ook zijn Premier League-debuut tegen Norwich City (1-0 nederlaag). Zijn Champions League-debuut voor Arsenal volgde slechts vier dagen later tegen Schalke 04 (0-2 nederlaag). In die fase leek hij hard op weg naar een doorbraak in Engeland, maar uiteindelijk bleef zijn teller steken op achttien officiële wedstrijden en één doelpunt. In het seizoen 2015-2016 werd Gnabry evenmin met succes uitgeleend aan West Bromwich Albion (drie wedstrijden).

Werder Bremen

Gnabry besloot in de zomer van 2016 terug te keren naar Duitsland. De vleugelaanvaller tekende voor vier seizoenen bij Werder Bremen, maar liet een optie inbouwen waardoor hij na één seizoen transfervrij kon vertrekken. Gnabry pakte die kans met beide handen aan: met elf goals in 27 Bundesliga-wedstrijden speelde hij zich in de kijker bij grootmacht Bayern München, dat hem meteen verhuurde aan TSG 1899 Hoffenheim (tien goals in 26 duels).

Bayern München

Gnabry werd in de zomer van 2018 officieel opgenomen in de selectie van Bayern München. In het seizoen 2018-2019 bewees hij zijn waarde voor de club middels dertien goals en negen assists in 42 officiële wedstrijden. Supporters van Bayern verkozen hem dat seizoen tot Speler van het Jaar, waardoor hij onder meer Joshua Kimmich en Robert Lewandowski achter zich wist te houden.

In Zuid-Duitsland bleef Gnabry ook na zijn sterke debuutseizoen een zeer gewaardeerde aanvaller. De Duitse aanvaller droeg met zijn kwaliteiten bij aan de hegemonie van Bayern, dat in 2019, 2020, 2021, 2022 en 2023 de titel behaalde. Ook won hij vier Duitse Supercups, twee Duitse bekers, de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubteams met de topclub uit München.


Interlandcarrière

Gnabry debuteerde op 11 november 2016 in de nationale ploeg van Duitsland. In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino (0-8 overwinning) mocht de aanvaller meteen starten en dat vertrouwden betaalde hij volledig terug in de vorm van drie doelpunten. Gnabry werd de eerste international van Duitsland sinds Dieter Müller in 1976 die zo’n succesvol debuut beleefde.

Gnabry speelde in november 2016 ook zijn tweede interland, maar moest daarna wachten tot oktober 2018 voor nummer drie. Als aanvaller van Bayern München werd hij een vaste waarde in de selectie van Joachim Löw. Met doelpunten en assists bewees hij het gelijk van de toenmalige bondscoach. Op 6 september 2019 trof hij bijvoorbeeld doel in de Nations League-wedstrijd in en tegen Nederland (2-3 zege).

In de zomer van 2021 speelde Gnabry zijn eerste eindtoernooi als A-international. Hij speelde alle vier de wedstrijden van Duitsland, maar kon in de achtste finale een Engelse triomf niet voorkomen (2-0). Op het WK 2022 sneuvelde Gnabry met Duitsland zelfs al in de groepsfase.

Laatste update: 6 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie