Bayern weet CL-droom PSG weer om zeep te helpen

Foto: Bayern weet CL-droom PSG weer om zeep te helpen

Bayern München heeft ten koste van Paris Saint-Germain de kwartfinale van de Champions League bereikt. Na de zege in de heenwedstrijd bleken de Duitsers woensdagavond opnieuw te sterk.

Er werd lang uitgekeken naar de return van dit topaffiche. Door de 0-1 in het Parc des Princes drie weken was Bayern inmiddels wel de grote favoriet. Der Rekordmeister won toen door de winnende treffer van Kingsley Coman. De geboren Parijzenaar, die zijn loopbaan startte bij PSG, besliste drie jaar geleden ook al de Champions League-finale tussen beide grootmachten. Matthijs de Ligt stond wederom in de basis, terwijl Daley Blind, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch beginnen op de bank. PSG had een speelplan bedacht, waarin het begon met een 5-3-2 formatie. De ploeg van Christophe Galtier moest het zien te rooien zonder Neymar, die dit seizoen niet meer in actie komt.

In het begin golfde het spel heen en weer, met vroege kansen voor Kylian Mbappé en Leon Goretzka. Lionel Messi bemoeide zich ook met de aanval en kwam gevaarlijk dichtbij de Bayern-goal. De defensie gooide zich ervoor en voorkwam dat de Argentijnse vedette kon scoren. Van een routinier naar een piepjonge toptalent aan de andere kant. Jamal Musiala speelde zich knap vrij, maar zijn schot werd gered door Gianluigi Donnarumma.

De Ligt belangrijk voor Bayern

Marquinhos leek tijdens de warming-up al niet okselfris en moest na 36 minuten vervangen worden door Nordi Mukiele. Twee minuten later ging Bayern-doelman Yann Sommer gigantisch in de fout. De Zwitserse goalie probeerde na een terugspeelbal het voetballend op te lossen, terwijl hij werd opgejaagd door PSG-aanvallers. Vitinha leek te profiteren en de bal in het doel te schuiven, maar de teruggesprinte De Ligt kon met een uiterste inspanning het leer nog voor de doellijn weghalen. Een geweldige actie van de Oranje-international, die het vierde alsof hij zojuist had gescoord.

Tweede treffer telt wél

Zo gingen de ploegen zonder treffers rusten. Opmerkelijk genoeg moest Makiele er nu zelf geblesseerd af, waardoor hij slechts negen minuten op het veld stond. Chadaille Bitsiabu verving hem. Na rust nam Bayern het heft in handen en leek op 1-0 te komen. Eric-Maxim Choupo-Moting kopte een voorzet binnen, maar Thomas Müller stond daarbij buitenspel. Het was echter de vraag of de Duitse aanvaller de bal nog wel raakte. Niet veel later telde een treffer van de Kameroense spits wel. Marco Verratti verspeelde knullig de bal, waarna Goretzka de bal simpel op Choupo-Moting kon spelen: 1-0. Wederom scoorde uitgerekend een oud-speler van PSG weer tegen de Franse grootmacht.

Het was duidelijk dat PSG niet de vorm had om Bayern echt pijn te doen. Sergio Ramos was nog wel gevaarlijk met een kopbal maar Sommer kon redden. In de slotfase sloegen de Duitsers nogmaals toe. De invallers deden het: João Cancelo zette Serge Gnabry alleen voor de keeper, die keurig afrondde: 2-0. Sadio Mané, ook later binnen de lijn gekomen, liet nog na de 3-0 te maken. Later scoorde de Senegalese aanvaller nog vanuit buitenspelpositie. Zo bereikte Bayern uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig de kwartfinale, PSG zag weer een nieuwe Champions League-campagne mislukken. De jacht op de cup met de grote oren lijkt een obsessie te worden voor de miljardenclub.

Scoreverloop: 1-0 (61′) E.Choupo-Moting, 2-0 (89′) S.Gnabry

Zie je Bayern als dé topfavoriet voor de eindzege?

  • 100%
  • Dat ook weer niet
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie