Luis Enrique ligt niet wakker van CL-doemscenario: “De zon zal blijven schijnen”

Foto: Luis Enrique ligt niet wakker van CL-doemscenario: “De zon zal blijven schijnen”

Het is do or die voor Paris Saint-Germain dinsdagavond in de Champions League. De Franse grootmacht moet aan de bak om de finale van het miljoenenbal bereiken, na de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Trainer Luis Enrique probeert wat druk weg te halen bij zijn spelers en relativeert.

Paris Saint-Germain moet in de halve finale van de Champions League een achterstand zien goed te maken tegen Borussia Dortmund

Na de verliespartij in Duitsland hoefde PSG niet in actie te komen in de eigen competitie. Het gaf Luis Enrique de gelegenheid zijn spelers een vrij weekend te geven. “We hebben een goede week gehad, want we hadden genoeg tijd om de ploeg te tonen waar ze het beter moesten doen. We willen winnen en gaan niet in paniek raken van een tegengoal. Die kregen we tegen Barcelona ook, en toen hebben we ons toch gekwalificeerd”, klinkt het op de vooruitblikkende persconferentie.

Luis Enrique reageert op ‘typisch Spaanse vraag’

Een Spaanse journalist vroeg zijn landgenoot naar eventuele uitschakeling. “Dat is nou een typisch Spaanse vraag, altijd van het slechtste uitgaan. Maar als het gebeurt? Nou, dan zal de zon ook blijven schijnen. En Parijs is prachtig in de zon. Dan zullen we de tegenstander feliciteren, de dag erop doodziek zijn en daarna richten we ons op om het volgend jaar weer te proberen.”

Marquinhos stond de pers eveneens te woord. Hij weet nog niet wie zijn nieuwe kompaan in het centrum van de verdediging wordt, nadat Lucas Hernández in het Signal Iduna Park ernstig geblesseerd raakte. “Nee, geen idee, maar we zullen er hoe dan ook klaar voor zijn. We moeten onze benen op de grond houden en er een hoop energie in stoppen. De trainer zegt dat we ons gaan plaatsen voor de finale, maar makkelijk zal het niet worden”, aldus de ervaren verdediger.

Denk je dat PSG het alsnog redt?

  • Ja
  • Nee
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie