Ribéry over Robben: ‘Hij werkte elke dag als een gek’

Foto: Ribéry over Robben: ‘Hij werkte elke dag als een gek’

Na het vertrek van het legendarische duo Franck Ribéry en Arjen Robben – ook wel ‘Robbery’ genoemd – zijn er nooit echt vervangers opgestaan bij Bayern München. Hoewel Serge Gnabry en Leroy Sané wel in aanmerking kwamen voor die opvolging, hebben zie het tot nu toe nog niet weten waar te maken. Franck Ribéry reageert op het huidige Bayern-duo die dat ‘nalaat’. 

Het is moeilijk, of misschien haast wel onmogelijk, om in de voetsporen te treden van legendes. En dat bevestigen de Duitse buitenspelers Leroy Sané en Serge Gnabry maar weer eens. Want waar ze eerst golden als belangrijkste kandidaten om Ribéry en Robben ‘te doen vergeten’, mogen ze tegenwoordig in hun handjes knijpen als ze een basisplaats krijgen van hun trainer Julian Nagelsmann. 

Oud-spelers en oud-internationals van Duitsland Lothar Matthäus en Stefan Effenberg verwijten de huidige vleugelspitsen van Der Rekordmeister dat ze misschien wel niet de winnaarsmentaliteit hebben die nodig is om de wereldtop te bereiken. Ook Ribéry geeft aan dat die winnaarsmentaliteit essentieel is: “Bij Bayern moeten spelers altijd het vuur en de absolute wil hebben om te winnen, dat moet een manier van leven zijn. Het zijn allebei topspelers met een enorme potentie en heel veel kwaliteiten. En ik vind het ook goede jongens. Maar ze kunnen allebei nog beter”, vertelt Ribéry aan BILD

Arjen Robben als voorbeeld

Ribéry geeft aan dat hij en Arjen Robben wel over die winnaarsmentaliteit beschikten: “Ik moest vechten voor mijn kans. Als je bij de beste spelers ter wereld wil horen, moet je altijd meer doen dan de rest. Je moet hard werken. Mijn doel was om de top te halen, om de beste van de wereld te zijn.” Ook Robben voelde die drang volgens Ribéry: ”Hij werkte elke dag als een gek, dat vuur brandde van binnen bij ons. Elke speler van Bayern heeft dat vuur nodig, je moet elke dag beter willen worden, hoe goed je ook bent.”

Bayern Munich
Augsburg
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 15:39.

Heeft Ribéry gelijk?

  • Ja
  • Nee
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie