Bayern München krijgt opnieuw gevoelige klap

Bayern München moet het de komende weken stellen zonder de geblesseerde Serge Gnabry. De middenvelder liep zaterdag tegen Eintracht Frankfurt een bovenbeenblessure op en is pas na de winterstop inzetbaar.

Opnieuw blessure voor Gnabry

De Duitse grootmacht beleefde een zwaar weekend. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt hoopte het op een mooi resultaat, maar het ging gruwelijk mis voor de mannen van Thomas Tuchel. Bayern München kreeg al vroeg in de wedstrijd een doelpunt tegen en moest uiteindelijk een 5-1 nederlaag incasseren.

Na het laatste doelpunt, dat in de zestigste minuut viel, besloot de oefenmeester om Gnabry in de ploeg te brengen. De voetballer ging na vijf minuten spelen al op de grond zitten en moest zich laten vervangen. “Gnabry liep zaterdag bij de 5-1 nederlaag in Frankfurt een spierpeesblessure op in zijn linker bovenbeen. Gnabry zal de komende wedstrijden dus ontbreken”, valt op de clubwebsite te lezen.

Het nieuws zal bij de 28-jarige Gnabry hard zijn aangekomen. De voorbije periode stond hij namelijk al meermaals langs de kant met een kwetsuur. Dit seizoen kwam hij voor Bayern München vooralsnog niet verder dan drie basisplaatsen en twee invalbeurten in de Bundesliga. De komende tijd zal hij zich moeten richten op zijn herstel.

Kans Bayer Leverkusen om uit te lopen

Door de nederlaag staat nummer 2 Bayern München drie punten achter op koploper Bayer Leverkusen. De laatste club speelt zondagmiddag tegen VfB Stuttgart. Tot aan de winterstop neemt Bayern München het nog op tegen Manchester United (uit), VfB Stuttgart (thuis) en VfL Wolfsburg (uit).

Pakt Bayern München dit seizoen de landstitel?