Spelers Roda ‘zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer’

Foto: Spelers Roda ‘zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer’

Afgelopen weekend dacht Roda JC tot twee keer toe promotie binnen te hebben gehaald (tegen Cambuur, 2-0), maar er zal toch echt nog gepresteerd moeten gaan worden tegen FC Groningen deze week.

Bas Sibum claimt dat er ‘geen sprake is van mentale dreun Roda JC’

De stadionspeaker riep in Limburg dat Telstar had gescoord tegen Groningen, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Fans waren toen al het veld opgerend en aan het feesten met de spelers. “Van dat hele gebeuren buiten heb ik ook niks meegekregen. Zo zijn supporters. Die beleven het allemaal heel emotioneel. Daar heb ik alle begrip voor. Het laat ook zien hoe groot de hunkering bij Roda JC is om na zes jaar terug te keren in de Eredivisie”, blikt trainer Bas Sibum terug in De Telegraaf.

“Mij wordt de hele tijd gevraagd of ik de ploeg bij elkaar heb moeten rapen, maar dat is totaal niet aan de orde. De jongens zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer over wat ze meegemaakt hadden. Hier hebben we echt geen psycholoog voor nodig. De ploeg is geconcentreerd. We hebben gedaan tegen SC Cambuur wat we moesten doen en we willen dat nu graag doortrekken tegen FC Groningen. We moeten dicht bij onszelf blijven en doen wat we al bijna het hele seizoen doen: een goed niveau halen”, vervolgt Sibum.

Menigeen stelde dat ‘de mentale klap voor de Roda-spelers vast zó groot zal zijn dat promoveren niet meer zal lukken’. “Dat heb ik ook allemaal gelezen. Ik doe daar verder niks mee. Dat soort dingen heb ik niet nodig om mijn ploeg gemotiveerd te krijgen. Artikeltjes ophangen in de kleedkamer vind ik zo old school. Dat past helemaal niet bij mij als persoon en ik ben er het type niet naar om dingen te gaan doen die ik zelf niet zie zitten.”

Voorbeschouwing promotiekraker FC Groningen – Roda JC

Een uitgebreide voorbeschouwing op de promotiekraker tussen FC Groningen en Roda JC vind je hier. Vrijdagavond zal het in de Euroborg gaan gebeuren: wie promoveert er direct naar de Eredivisie? De thuisclub moét winnen, terwijl de gasten uit Limburg genoeg hebben aan een gelijkspel.

Wie gaat het worden?

  • Groningen
  • Roda JC
1623+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie