Wereldgoal Coman zet Bayern op goede spoor

Bayern München heeft zondagavond een overtuigende indruk gemaakt. SC Freiburg had in de Allianz Arena weinig in de melk te brokkelen: 3-0.

Duitse grootmacht veel te sterk voor Freiburg

Zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt had Bayern iets meer dan tien minuten nodig om de ban te breken. Kingsley Coman liet zich bejubelen door zijn teamgenoten nadat hij de bal vanaf de rechterkant in één keer tegen de touwen schoot, al dan niet bewust. Leroy Sané maakte er in de 25ste minuut zelfs al 2-0 van, waardoor Der Rekordmeister al snel een gewonnen wedstrijd speelde.

Sané leek de wedstrijd al voor rust te beslissen. De Duitser werkte voor de tweede keer doeltreffend af, maar de videoscheidsrechter zette een streep door dit doelpunt vanwege buitenspel. De 3-0 kwam er na rust overigens alsnog. In de 85ste minuut bracht Coman de eindstand op het scorebord.

Bayern München doet dit seizoen weer gewoon mee om de landstitel. De Duitse voetbalgrootmacht staat momenteel derde in de Bundesliga, met een geringe achterstand op Bayer Leverkusen (twee punten) en VfB Stuttgart (één punt).

Scoreverloop: 1-0 (12′) K. Coman, 2-0 (25′) L. Sané, 3-0 (85′) K. Coman