Benjamin Pavard

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Benjamin Pavard

Benjamin Pavard is een Franse rechtsback. De international van Frankrijk verruilde de Duitse topclub Bayern München in de zomer van 2023 voor het Italiaanse Internazionale.

  • Pavard speelt momenteel voor Internazionale
  • De rechtsback won vier Duitse titels en de Champions League met Bayern München
  • Hij kwam eerder uit voor Lille OSC en VfB Stuttgart
  • In 2017 debuteerde Pavard voor de Franse ploeg
  • Met Frankrijk werd hij in 2018 wereldkampioen

Clubcarrière

Pavard werd op 28 maart 1996 op de wereld gezet in het Fransew Maubeuge, niet ver van de grens met België. De rechtspoot sloot zich in 2002 aan bij US Jeumont en speelde zich daar in de kijker bij Lille OSC. In 2005 werd de vleugelverdediger opgenomen in de jeugdopleiding van deze club.

Lille OSC

Pavard debuteerde op 31 januari 2015 in de A-selectie van Lille OSC, dat op bezoek bij FC Nantes een 1-1 gelijkspel noteerde. Hij speelde meteen negentig minuten. In de daaropvolgende anderhalf jaar wist de Fransman nooit een onomstreden status te veroveren bij de club uit Rijsel. Pavard bleef steken op een totaal van 25 gespeelde wedstrijden.

VfB Stuttgart

Lille OSC verkocht Pavard in augustus 2016 aan VfB Stuttgart. De Fransman veroverde gaandeweg het seizoen een vaste basisplaats en had daarmee een belangrijk aandeel in de snelle terugkeer naar de Duitse Bundesliga. Op het hoogste niveau hield de rechtsback zich de daaropvolgende twee seizoenen goed staande, al kon hij niet voorkomen dat het team in 2019 via de play-offs om promotie/degradatie weer afdaalde naar het tweede niveau van Duitsland.

Pavard speelde in totaal 88 officiële wedstrijden voor VfB Stuttgart, waarvan 63 in de Bundesliga. Scoren deed hij twee keer voor Die Schwaben.

(Pro Shots)

Bayern München

Pavard wist in januari 2019 al dat hij in het daaropvolgende seizoen niet meer voor VfB Stuttgart zou spelen. De Fransman tekende in die maand een vijfjarig contract bij Bayern München, dat 35 miljoen euro neertelde voor diens handtekening. Onder Niko Kovac en Hansi Flick veroverde hij in zijn debuutseizoen meteen een basisplaats bij Der Rekordmeister, al moest hij de gewonnen Champions League-finale tegen Paris Saint-Germain (1-0) vanaf de bank toekijken. Bayern München won dat seizoen ook de landstitel en de DFB-Pokal.

In dienst van Bayern München heeft Pavard ook na het seizoen 2019-2020 de nodige successen geboekt. Ook in 2021, 2022 en 2023 werd hij landskampioen bij de Duitse topclub, dat tevens beslag wist te leggen op de Europese Supercup, wereldbeker voor clubteams en de Duitse Supercup (tweemaal). Wel daalde de Franse vleugelverdediger gaandeweg het seizoen 2022-2023 in de pikorde, onder meer dankzij oud-Ajacied Noussair Mazraoui.

(Pro Shots)

Internazionale

Na 163 officiële wedstrijden (twaalf doelpunten) nam Pavard afscheid bij Bayern München. Op 30 augustus 2023 maakte de Fransman de overstap naar het Italiaanse Internazionale voor een totaalbedrag van 32 miljoen euro. Zijn debuut maakte hij op 20 september op bezoek bij Real Sociedad (1-1) in de Champions League. Pavard won in zijn eerste seizoen de Supercoppa.


Interlandcarrière

Pavard doorliep verschillende jeugdelftallen van Frankrijk. Zijn debuut als A-international van Frankrijk maakte de verdediger op 10 november 2017 in de oefeninterland tegen Wales (2-0 overwinning). Pavard wist in de oefencampagne een basisplaats te veroveren onder bondscoach Didier Deschamps, waardoor hij in zes van de zeven wedstrijden op het WK aan de aftrap stond. Frankrijk werd wereldkampioen door Kroatië in de finale met 4-2 te verslaan.

Pavard hield een extra trofee over aan het WK 2018 in Rusland. Hij maakte zijn eerste interlanddoelpunt in de achtste finale tegen Argentinië (4-3 zege) en dat doelpunt werd door de FIFA verkozen tot de mooiste treffer van het toernooi. Pavard won in 2021 ook de Final Four van de Nations League met Frankrijk, maar greep in 2022 naast titelprolongatie op het WK in Qatar. De finale tegen Argentinië ging na strafschoppen verloren.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie