Bayern wint Champions League-kraker in Parijs

Foto: Bayern wint Champions League-kraker in Parijs

Paris Saint-Germain moet ook dit seizoen vrezen voor voortijdige eliminatie in de Champions League. De Parijzenaars verloren dinsdagavond in eigen stadion van het Duitse Bayern München: 0-1.

Kylian Mbappé en Lionel Messi werden fit genoeg bevonden na recente spierklachten, maar alleen laatstgenoemde stond daadwerkelijk aan de aftrap in het Parc des Princes. De Fransman zag Bayern goed uit de startblokken schieten. Der Rekordmeister, waar Matthijs de Ligt als enige Nederlander in de basis stond, stuitte in de persoon van Eric Maxim Choupo-Moting meteen op doelman Gianluigi Donnarumma.

Bayern eiste in de eerste 45 minuten een duidelijk veldoverwicht op. Na de snelle kans op de openingstreffer bleef vuurwerk echter uit voor het vijandelijke doel, mede dankzij het goede verdedigingswerk van routinier Sergio Ramos. Aan de andere kant konden Messi en Neymar helemaal niets laten zien tegenover De Ligt en consorten. De 0-0 ruststand was dan ook logisch te noemen.

Coman slaat toe

Acht minuten na de hervatting werd de ban gebroken in de Franse hoofdstad. Na goed voorbereidend werk van Alphonso Davies kreeg Kingsley Coman de kans om af te drukken en hij passeerde Donnarumma, die daarbij niet geheel vrijuit leek te gaan. De Fransman besloot het doelpunt overigens niet te vieren gelet op zijn verleden in het PSG-tenue.

Kort na de 0-1 besloot PSG-trainer Cristophe Galtier om Mbappé dan toch te brengen. Met de Fransman binnen de lijnen beet de thuisploeg meer van zich af, maar de Duitse voorsprong bleef intact. Mbappé scoorde weliswaar twee keer, ware het niet dat in beide gevallen buitenspel roet in het eten gooide. Bij diens tweede afgekeurde goal kwam de VAR in actie.

Ook Messi kon in de slotfase niet het verschil maken, aangezien diens schot via een Bayern-been niet tussen de palen eindigde. Het bleef daardoor bij 0-1. Benjamin Pavard kreeg in de absolute slotfase nog wel zijn tweede gele kaart, waardoor hij de return op 8 maart in München moet missen.

Scoreverloop: 0-1 (53′) K. Coman

Wint Bayern met 0-2 bij Gladbach?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie gaat door?

  • Paris Saint-Germain
  • Bayern München
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie