Frankrijk wint dankzij heerlijke goal Pavard

Frankrijk is maandagavond foutloos gebleven in de EK-kwalificatiefase. Na de eenvoudige overwinning op Nederland (4-0) ging het op bezoek bij Ierland een stuk stroever: 0-1.

Bondscoach Didier Deschamps koos in tegenstelling tot afgelopen vrijdag weer voor Olivier Giroud als aanvalsleider van Frankrijk. Aanvoerder Kylian Mbappé begon opnieuw vanaf links, waar Randal Kolo Muani op de rechterflank mocht starten bij de sterrenformatie.

Frankrijk beleefde een moeilijke eerste helft in Ierland. De tegenstander had zelfs een veldoverwicht, al leidde dat nauwelijks tot gevaarlijke momenten voor het vijandelijke doel. In de eerste helft produceerde geen van beide teams überhaupt een schot op doel.

Vijf minuten na rust werd er wel gescoord. Benjamin Pavard zorgde op fraaie wijze voor de openingstreffer. Frankrijk vergat vervolgens de genadeklap uit te delen, waardoor Ierland in de race bleef. Mede dankzij doelman Mike Maignan werd dat niet afgestraft en bleef het bij 0-1.

Scoreverloop: 0-1 (50′) B. Pavard