PSG-sterren al na één helft klaar met Lyon

Paris Saint-Germain heeft zondagavond uitgehaald in de Franse Ligue 1. De sterrenformatie van Luis Enrique had aan een wervelende helft voldoende om Olympique Lyon met 1-4 opzij te zetten.

Mbappé scoort tweemaal

Lyon behoorde in het verleden tot de top van Frankrijk, maar die verhoudingen zijn compleet veranderd. Voor eigen publiek had de ploeg niets te vertellen tegen de sterren van PSG. Kylian Mbappé schoot de Parijzenaars al na vier minuten op voorsprong door een strafschop te verzilveren.

Ook na de snelle openingstreffer lukte het Olympique Lyon niet om het PSG lastig te maken. Sterker, nog voor het rustsignaal liep de marge op naar 0-4. Achraf Hakimi, Marco Asensio en opnieuw Mbappé beslisten de competitiewedstrijd.

Na rust kon PSG er met de rem op voetballen. Corentin Tolisso maakte vanaf de penaltystip nog wel de 1-4, maar verder kwam Lyon niet meer. Met acht punten uit vier duels staat PSG momenteel tweede in de Ligue 1.

Scoreverloop: 0-1 (4′) K. Mbappé (strafschop), 0-2 (20′) A. Hakimi, 0-3 (38′) M. Asensio, 0-4 (45′) K. Mbappé, 1-4 (74′) C. Tolisso (strafschop)