Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain

Foto: Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain

En toen waren er nog maar vier. De halve finales van de Champions League staat voor de deur en het is nu echt erop of eronder voor deze vier clubs. Een van de tweeluiken gaat tussen een ploeg die het in de competitie erg lastig heeft en een club die zichzelf sinds afgelopen weekend kampioen mag noemen. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de wedstrijd Borussia Dortmund Paris Saint-Germain.

Signal Iduna Park

Champions League Final Stage

1 mei 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 mei 2024 21:00.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

Waar de andere drie clubs in de halve finales van de Champions League strijden voor de beker, de eeuwige roem en de clubnaam in de Europese annalen, is er voor Borussia Dortmund nog een belangrijke reden om aan het langste eind te trekken en de finale te winnen. Het lijkt er namelijk op dat de klassering in de Bundesliga normaliter niet genoeg gaat zijn voor een nieuwe deelname in de Champions League. Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer vier RB Leipzig namelijk vijf punten.

Al is er wel een kans dat Duitsland een extra ticket voor de Champions League krijgt, vanwege de goede prestaties van de Duitse clubs dit seizoen. Wanneer dat lukt, hoeft de vierde plek niet bereikt te worden. En het inhalen van Leipzig had gemakkelijk kunnen zijn als er afgelopen weekend niet juist met 4-1 van die ploeg verloren was. Met een voorsprong van twaalf punten op Eintracht Frankfurt zal de focus nu vooral op de Champions League liggen, want de vijfde plek is minimaal veiliggesteld.

Na de winterstop werden achtereenvolgens PSV en Atlético Madrid uitgeschakeld, waardoor de Duitsers nu in de halve finales staan. Dit is voor het eerst sinds het seizoen 2012/13 dat dit stadium bereikt werd. Ook toen werd een ronde eerder Atlético verslagen. Dortmund is niet in grootse vorm, met drie nederlagen in de laatste zes wedstrijden. Ook werden twee van de laatste drie thuisduels niet gewonnen, maar de derde was tegen Atlético (4-2).

Ramy Bensebaïni en Sébastien Haller kunnen door blessureleed niet deelnemen aan deze wedstrijd, terwijl het voor trainer Edin Terzić nog onduidelijk is of hij Ian Maatsen, Mats Hummels en Donyell Malen kan opstellen. Emre Can zat een schorsing uit tegen Leipzig, maar kan hier terugkeren in de basisploeg van Dortmund. Voorin zal de hoop voor een groot gedeelte gericht zijn op de af en toe gemakkelijk scorende spits Niclas Füllkrug, die waarschijnlijk geflankeerd wordt door Jadon Sancho en Karim Adeyemi.

Borussia Dortmund gaat door naar de finale

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Paris Saint-Germain: teaminfo en vorm

Parijs is zich aan het voorbereiden op een leven na Kylian Mbappé. Want na dit seizoen is het eindelijk zover en gaat de aanvaller na jaren aan geruchten de deur achter zich dichttrekken. En dat is ook direct te merken aan de speelminuten die de sterspeler krijgt van coach Luis Enrique. In de competitie wordt hij steeds vaker eerder naar de kant gehaald. Afgelopen weekend werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Le Havre en Mbappé moest op de reservebank beginnen.

Die wedstrijd was uiteindelijk een hele fijne voor PSG, want door het behaalde punt en het latere verlies van AS Monaco is de Parijse club niet meer in te halen. Het twaalfde landskampioenschap is zodoende een feit. Daarmee is het doel voor het restant van dit seizoen ook duidelijk: nog drie goede Europese wedstrijden spelen en zorgen voor de eerste Champions League in de prijzenkast. In 2020 werd de finale verloren van Bayern München en nu wil PSG graag voor een herkansing gaan.

Er zijn de laatste tijd voldoende doelpunten te zien in wedstrijden van Paris Saint-Germain. Eerst werd in eigen huis met 2-3 verloren van FC Barcelona, waarna dit uit werd goedgemaakt met een ruime zege: 1-4. Met diezelfde cijfers werden vervolgens ook Olympique Lyon (thuis) en FC Lorient (uit) verslagen, waarna de 3-3 tegen Le Havre volgde. Dat zijn in totaal zesentwintig doelpunten in de laatste vijf officiële wedstrijden, met telkens minimaal één treffer voor beide teams.

Sergio Rico, Layvin Kurzawa en Presnel Kimpembe zijn er door blessureleed niet bij. De kans is groot dat Enrique voor een aantal wijzigingen in zijn opstelling gaat. Zo mogen Gianluigi Donnarumma, Nuno Mendes, Lucas Hernández, Fabián Ruíz en Kylian Mbappé rekenen op een basisplaats, terwijl zij tegen Le Havre niet tot de eerste elf behoorden. Bradley Barcola mag ook rekenen op een basisplek; de jonge aanvaller kreeg recentelijk van Enrique veel complimenten over zijn spel.

Meer dan 3,5 goals

Vorige ontmoetingen

Dit is de tweede keer dat deze clubs door loting aan elkaar gekoppeld zijn in deze Champions League. In de groepsfase speelden ze al twee onderlinge duels. Kylian Mbappé en Achraf Hakimi waren in Parijs doeltreffend en zorgden zo voor een 2-0-zege. Drie maanden later speelden de ploegen in Dortmund tegen elkaar. Karim Adeyemi opende de score voor de thuisploeg, waarna Warren Zaïre-Emery de uitslag bepaalde op 1-1.

Wedtip Borussia Dortmund Paris Saint-Germain

Zowel Borussia Dortmund als Paris Saint-Germain staat bekend als een ploeg die graag aanvallend voetbal op de mat wil leggen. Het is wel duidelijk bij wie de favorietenrol ligt. PSG kan zich met een kampioenschap op zak volledig focussen op de Champions League en is aanvallend in goede vorm. PSG heeft dit seizoen gemiddeld 5,9 schoten op doel per wedstrijd. Je kunt bij Unibet wedden op ‘Paris Saint-Germain schiet meer dan 5,5 keer op doel’, tegen een odd van 2.50.

Paris Saint-Germain schiet meer dan 5,5 keer op doel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:36
2+
West Ham-speler over depressie: ‘Ik bad voor een blessure’
14:15
18+
‘Slechtste trainer ooit FC Volendam wordt niet verlengd’
14:00
16+
De zinderende strijd tussen RKC en Excelsior om plek 15: dit zijn de scenario’s
13:47
15+
Duitsland maakt selectie bekend voor EK in eigen land
13:19
25+
‘WK-winnaar en clublegende de deur gewezen bij Sevilla’
13:03
22+
Chelsea-flop maakt ommekeer: ‘Ineens publieksfavoriet’
12:19
567+
Brobbey-exit ligt complex bij Ajax
12:19
44+
Go Ahead Eagles strikt aanvoerder FC Dordrecht
11:46
82+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
11:30
44+
‘Kans dat Ten Hag mag blijven is fifty-fifty’
11:15
55+
EK-droom De Roon in duigen?
10:50
52+
Bizot schrijft geschiedenis met Stade Brest: ‘Dit is surrealistich’
10:35
83+
Ivanusec gemotiveerd voor volgend Feyenoord-seizoen: ‘Stijgende lijn doorzetten’
10:20
18+
Leeuwenburgh wint award voor beste keeper op Cyprus
09:50
372+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
09:30
38+
Laat Tuchel Bayern München toch achter zich?
09:15
504+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
08:44
30+
Volendam-speler Mbuyamba openhartig over zijn hartritmestoornis: ‘Als ze er niet achter waren gekomen…’
08:25
83+
Newcastle is kwaad: ‘Zie het nut van de VAR niet in’
07:50
186+
‘Manchester United bereidt bod op oud-PSV’er voor’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie