Willem II en Roda JC slaan belangrijke slag

Willem II en Roda JC Kerkrade blijven op koers voor directe promotie naar de Eredivisie. De nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie maakten vrijdagavond geen fout.

Jong AZ laat Willem II slechts schrikken

Willem II speelde deze avond een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. De Alkmaarse talenten zorgden voor een verrassing in Tilburg door na vijftien minuten spelen de leiding te nemen via Finn Stam. Op dat moment zat de thuisploeg totaal niet lekker in de wedstrijd, maar een oprisping van Max Svensson zorgde alsnog voor de gelijkmaker.

Nog voor rust wist Willem II een voorsprong te bemachtigen. Vleugelverdediger Rob Nizet zorgde voor de 2-1, waardoor de Tilburgers met een goed begon aan de tweede helft begonnen. Spitsen Jeredy Hilterman en Michael de Leeuw zorgden zelfs nog voor een grotere marge: 4-1.

Roda JC wint ruim

Op bezoek bij TOP Oss heeft Roda JC Kerkrade gelijktijdig geen fout gemaakt. De Limburgers boekten een afgetekende overwinning in Brabant: 1-4.

Arjan van der Heide speelde in Oss een absolute hoofdrol. De vleugelaanvaller nam twee van de vier doelpunten voor zijn rekening. Sami Ouaissa en Vaclav Sejk deelden mee in de feestvreugde van Roda, dat door toedoen van invaller Delano Ladan nog wel een tegentreffer slikte.

FC Dordrecht wint ruim in Breda

FC Dordrecht heeft de goede vorm van dit seizoen doorgetrokken naar de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Matthew Garbett zorgde nog wel voor een razendsnelle voorsprong voor de thuisclub, maar uiteindelijk stapte de formatie van Michele Santoni met een 1-4 zege van het veld. Mathis Suray, Ilias Sebaoui, Rene Kriwak en invaller Korede Osundina lieten zich gelden in het Rat Verlegh Stadion.

Blamage voor ADO

ADO Den Haag kan directe promotie vergeten. De manschappen van Darije Kalezic stonden al op ruime afstand van Willem II en Roda JC, maar tegen Helmond Sport verloor men ook nog eens met 0-1 dankzij een late treffer voor Martijn Kaars. Promotie via de play-offs lijkt daardoor het hoogst haalbare voor ADO. Een domper voor de club, dat halverwege het seizoen nog volop investeerde om een toptwee-klassering binnen te slepen.

De Graafschap haalt in slotfase uit

Ook De Graafschap lijkt zich dit seizoen te moeten focussen op de play-offs. De Achterhoekers tankten deze avond wel zelfvertrouwen door Telstar opzij te schuiven: 5-1. Alex Plat zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar de fans op De Vijverberg zagen de thuisploeg de verhoudingen omdraaien. Simon Colyn, Xandro Schenk (tweemaal), Donny Warmerdam en Tristan van Gilst waren hiervoor verantwoordelijk. In de slotfase scoorden De Superboeren maar liefst driemaal.