FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd

FC Emmen en FC Dordrecht hebben de neutrale kijker getrakteerd op een heerlijk play-offduel. In Drenthe hielden de twee Keuken Kampioen Divisie-ploegen elkaar in balans: het werd 2-2. Beide ploegen maken nog evenveel kans om de volgende ronde van de play-offs te bereiken.

Wedstrijdverslag FC Emmen – FC Dordrecht

Het duel begon voor fans van Emmen goed. Na elf minuten kwam de thuisploeg via Piotr Parzyszek op 1-0 voorsprong. Feyenoord-huurling Shiloh ‘t Zand speelde de bal te zacht terug naar de doelman. De Poolse aanvaller wist daarvan te profiteren. ‘T Zand maakte zijn fout al in de eerste helft goed: hij gaf de assist op de 1-1 van Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray.

Nog voor rust nam FC Emmen voor de tweede keer de voorsprong. Waar Dordt-keeper Luca Plogmann in eerste instantie goed bij de bal zat, wist Vicente Besuijen de bal alsnog binnen te werken: 2-1.

Dordrecht komt terug

De Schapenkoppen, hoger geklasseerd dan de Drentenaren, lieten het er na rust niet bij zitten en trokken ten strijde. Ilias Bronkhorst, die na de rust werd ingebracht, kwam na vijf minuten al langszij voor Dordrecht. Hij schoot de 2-2 binnen.

Daarna ging het spel op en neer, maar slaagden beide ploegen er niet in om te scoren. Op De Oude Meerdijk bleef het bij 2-2, wat betekent dat de return in Dordrecht weer voor spektakel moet gaan zorgen.

Wie gaat er door naar de volgende ronde?