Ajax haalt opgelucht adem na tafeltenniswedstrijd tegen Go Ahead

Foto: Ajax haalt opgelucht adem na tafeltenniswedstrijd tegen Go Ahead

De strijd om de vijfde plek tussen Ajax en Go Ahead Eagles zorgde zondagmiddag voor een vermakelijk voetbalgevecht. De aanvallen, counters en kansen vlogen sneller heen en weer dan bij een tafeltenniswedstrijd. De subtoppers waren aan elkaar gewaagd, Go Ahead had de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken, maar Ajax ging er met de punten vandoor (2-3).

Wedstrijdverslag Go Ahead Eagles – Ajax vanuit het stadion

In de onvolprezen, bijna Engelse voetbalsfeer van de Adelaarshorst werden de toeschouwers getrakteerd op een vermakelijke voetbalmiddag. Na de gezamenlijke wandeltocht door de woonwijk naar het stadion kregen ze een wedstrijd vol opwindende momenten voorgeschoteld. Bij Ajax viel Borna Sosa op aan de linkerkant, waar hij in combinaties met Bergwijn vaak doorstoomde. De eerste goede voorzet van de linksback, die Ar’jany Martha op de bank hield, bereikte Brian Brobbey niet.

Bij Go Ahead Eagles zorgde Bobby Adekanye voor het grootste gevaar. Eerst met een schot voorlangs en later met een poging die werd gepakt door Ajax-doelman Diant Ramaj. Ajax kreeg vervolgens de overhand door het aanvalsspel op te hangen aan Brobbey, die zich opwierp als sterk aanspeelpunt. In de twintigste minuut schoot Kenneth Taylor vanaf randje zestien nipt over het doel. Daarna was het wel raak. Ajax liet ineens zien dat het stiekem toch heel goed kan voetballen. Na een perfecte openingspass van Jorrel Hato kon Bergwijn een voorzet geven, die door Brobbey werd binnengetikt: 1-0.

Gevaar van Go Ahead

Go Ahead ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijmaker. Willum Willumsson schoot naast, Oliver Edvardsen kon Ramaj niet verschalken in een één-tegen-één, maar naamgenoot Victor Edvardsen zorgde voor drie keer scheepsrecht. De jarige Zweed werd geholpen door Bas Kuipers, die knap klaarlegde met een sleepbeweging achter zijn standbeen, en schoot snoeihard in kruising. Onhoudbaar voor Ramaj: 1-1.

Heel lang duurde de gelijk stand niet, want nog voor het rustsignaal kwam Ajax weer op voorsprong. Steven Berghuis mocht een vrije trap nemen na een overtreding op Bergwijn en gaf een scherp aangesneden voorzet voor het doel. Benjamin Tahirovic reageerde attent bij de tweede paal en kon binnenschuiven. Ruststand: 2-1.

Ajax kreeg in de tweede helft meteen een grote kans via Taylor, die op de paal schoot. Daarna was het Go Ahead Eagles dat de klok sloeg. Joris Kramer kopte de 2-2 binnen uit een vrije trap en daarna kon de thuisploeg zelfs de voorsprong pakken. Victor Edvardsen was drie keer gevaarlijk, maar stuitte eerst op Ramaj en schoof een andere poging naast het doel. Waar Go Ahead het naliet, profiteerde Ajax wel van de kansen die het kreeg. Twintig minuten voor tijd schoot Devyne Rensch raak na een goed uitgespeelde aanval: 2-3.

In het slot van de wedstrijd kwam Ajax nog goed weg. Sylla Sow kon na een corner van Go Ahead rustig aanleggen en uithalen van randje zestien. Hij lanceerde een kanonskogel richting het doel van Ramaj, maar de laatste kans van de dag knalde uiteen op de lat. Ajax kon opgelucht ademhalen en drie belangrijke punten bijschrijven.

Scoreverloop: 0-1 (27′) B. Brobbey, 1-1 (44′) V. Edwardsen, 1-2 (45′) B. Tahirovic, 2-2 (58′) J. Kramer, 2-3 (72′) D. Rensch

Wie gaat hoger eindigen?

  • Ajax
  • Go Ahead Eagles
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
6+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
17+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
21+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
185+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
15+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
6+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
1+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
258+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
177+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
253+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
268+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
212+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
23:22
348+
Van Persie maakt indruk: “Echt uniek”
23:12
54+
Roda-speaker zit fout: “Ben ook maar een mens”
23:00
796+
‘Virgil van Dijk ongelukkig in Liverpool’
22:47
38+
Simons pakt eerste rode kaart als prof
22:36
108+
Bizarre beelden: Roda-euforie valt in het water
22:13
256+
Ten Hag reageert: terugkeer bij Ajax?
22:02
71+
Willem II promoveert naar de Eredivisie
22:00
44+
Go Ahead Eagles bijna zeker van play-offs
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie