Go Ahead veegt vloer aan met Heracles

Go Ahead Eagles heeft op zaterdagavond verrassend makkelijk gewonnen van Heracles Almelo. De ploeg van oefenmeester René Hake, die onlangs bijtekende in De Adelaarshorst walste over zijn tegenstander heen en scoorde vier keer voor eigen publiek.

Go Ahead Eagles maakt er vier tegen Heracles Almelo

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken, aangemoedigd door de thuisfans die luid schreeuwend van zich lieten horen. In een mum van tijd stond het ook al 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Philippe Rommens mikte een vrije trap op het hoofd van Willum Willumsson en enkele minuten later was het Victor Edvardsen die de marge naar twee tilde.

In de tweede helft kreeg Heracles een dot van een kans, maar Mohamed Sankoh liet het na om de aansluitingstreffer op het scorebord te toveren… Het was drie tegen één, maar Sankoh ging voor eigen succes, waardoor doelman Jeffrey de Lange in kon grijpen. Als klap op de vuurpijl kwam Go Ahead er vervolgens counterend uit, waarbij Michael Brouwer maar half redding bracht, waarvan Sylla Sow kon profiteren.

Gifbeker

En de gifbeker was nog niet leeg voor de Heraclieden. Een kleine tien minuutjes voor tijd kreeg aanvoerder Bas Kuijpers de bal van Willumsson, waarna hij raakschoot. Een makkelijke winstpartij voor de Eagles, die Heracles nu gepasseerd zijn op de Eredivisie-ranglijst.

Scoreverloop: 1-0 (13′) W. Willumsson, 2-0 (17′) V. Edvardsen, 3-0 (62′) S. Sow, 4-0 (83′) B. Kuipers