Tiental NEC wint ruim van tiental Fortuna

Foto: Tiental NEC wint ruim van tiental Fortuna

NEC heeft vrijdagavond de laatste Eredivisie-wedstrijd voor de winterstop in winst omgezet. Het Nijmeegse tiental rekende op eigen veld af met het tiental van Fortuna Sittard: 4-1.

Nijmegenaren maken sprong op ranglijst

Fortuna Sittard begon de avond met een nipte voorsprong op NEC. De Limburgers stonden voorafgaand aan de zestiende speelronde op de negende positie met negentien punten, waar de Nijmegenaren tiende stonden met achttien punten. De winnaar zou de concurrent niet alleen een tik uitdelen, maar verzekerde zich bovendien van een sprong op de ranglijst.

Tijjani Noslin speelde een negatieve hoofdrol in De Goffert. De aanvaller van Fortuna Sittard plaatste zijn voet op de enkel van tegenstander Calvin Verdonk. Scheidsrechter Edwin van de Graaf hield het aanvankelijk bij een gele kaart, maar na een VAR-ingreep maakte hij daar al snel een rode kaart van. Binnen tien minuten profiteerde NEC van het numerieke voordeel. Op schitterende wijze kegelde Magnus Mattson raak: 1-0.

Rode kaart Hoedemakers niet fataal

Nog voor het rustsignaal nam NEC afstand van Fortuna. Dirk Proper zag zijn pass worden verlengd door Mattsson en tegenstander Rodrigo Guth, waardoor Koki Ogawa de mogelijkheid kreeg om de 2-0 binnen te lopen. De Nijmeegse formatie lag daarmee op rozen, maar een nieuwe VAR-ingreep bracht de spanning terug. Voor een soortgelijke overtreding als Noslin werd ook Mees Hoedemakers met rood weggestuurd.

In de 69ste minuut bracht Kaj Sierhuis de marge terug door op fraaie wijze de 2-1 binnen te schieten. Fortuna Sittard geloofde weer in een gunstig resultaat, maar vrijwel meteen daarna tilde Mattsson de marge alweer naar twee in Nijmeegs voordeel. NEC speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Sontje Hansen besliste het duel definitief door de 4-1 te maken.

Scoreverloop: 1-0 (33′) M. Mattsson, 2-0 (45′) K. Ogawa, 2-1 (69′) K. Sierhuis, 3-1 (70′) M. Mattsson, 4-1 (75′) S. Hansen

Waren beide rode kaarten terecht?

  • Ja
  • Nee, één van de twee
  • Nee, allebei niet
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie