Haperend PSV legt Excelsior na rust over de knie

PSV heeft zich na de verliespartij tegen NEC herpakt in het uitduel met Excelsior. Voor rust hadden de Eindhovenaren het lastig, maar na de openingstreffer van Mauro Júnior na rust wonnen ze zakelijk. Bij Excelsior zijn de druiven zuur; de Rotterdammers zagen sterspeler Couhaib Driouech geblesseerd uitvallen.

Wedstrijdverslag Excelsior – PSV

Zonder Schouten en Lozano, maar met Mauro Júnior en Tillman in de basis startte PSV aan het uitduel met Excelsior. PSV had een taak: zich herpakken na de eerste verloren Eredivisie-wedstrijd in dit seizoen. In de eerste helft waren de Eindhovenaren dan ook de gevaarlijkste ploeg. Excelsior drong ook aan, maar was net als PSV slordig in de eindfase.

Tot overmaat van ramp zagen de Rotterdammers smaakmaker Couhaib Driouech met een hamstringblessure uitvallen. De buitenspeler, die afgelopen winter nog in de belangstelling van PSV stond, verliet het veld in tranen.

Grootste kansen voor PSV

PSV was voor rust naarstig op zoek naar de openingstreffer. Op het halfuur kreeg het daar de grootste kans voor. De bal belandde na een scrimmage op de lat, waarna Joey Veerman de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet werd gekeerd en uitverdedigd. De corner die daarop volgde, leverde niets op. Op slag van rust was er de grootste mogelijkheid tot dan toe voor de bezoekers uit Eindhoven: Luuk de Jong had de 0-1 op de schoen, maar de ervaren spits schoof de bal naast het doel van Excelsior-captain Stijn van Gassel.

Na rust vervolgde de wedstrijd zich op dezelfde manier. PSV had de grootste kansen, maar scoorde niet. Excelsior deed wat het kon, maar slaagde er niet in om écht gevaarlijk te worden voor het doel van Walter Benítez. In het begin van de tweede helft loste PSV pas zijn eerste schot op doel. Kort daarna dacht André Ramalho even de 0-1 binnen te koppen, maar Van Gassel redde knap.

Openingstreffer Mauro Júnior

Niet lang na de grote kans van Ramalho brak Mauro Júnior de ban namens PSV. De Braziliaan speelde op de plek van Schouten — niet zijn favoriete positie — en speelde zichzelf mooi vrij rond de zestien. Hij haalde uit en zag zijn inzet, buiten bereik van Van Gassel, in de linkerbovenhoek belanden.

Even later nam Johan Bakayoko de 0-2 voor zijn rekening. Na een mooie combinatie op het middenveld werd Malik Tillman bereikt. De Amerikaan dribbelde even en speelde vervolgens zijn Belgische collega in, die makkelijk binnen kon schuiven. Excelsior leek tien minuten voor tijd nog een kans te krijgen op de aansluitingstreffer, maar Kenzo Goudmijn zou een aanvallende overtreding begaan zijn.