NEC wint met speels gemak in Volendam

NEC is vrijdagavond niet van een roze wolk gedonderd. De Nijmeegse formatie plaatste zich afgelopen dinsdag voor de finale van de KNVB Beker, maar ondervond drie dagen later weinig moeite met FC Volendam: 2-5.

NEC blijft op roze wolk, KKD nader voor Volendam

Volendam werd vorige week dieper in de degradatiestress geduwd. Een overwinning op NEC zou daarom zeer welkom zijn, maar de ploeg van Regililio Simons werd daarbij niet geholpen door de VAR. De openingstreffer van Vivaldo Semedo werd geannuleerd vanwege het hinderen van Jasper Cillessen in buitenspelpositie. Tot overmaat van ramp scoorde NEC aan de andere kant prompt de 0-1: Sontje Hansen schoot raak vanuit een rebound.

Voor rust stapelden de problemen zich op voor Volendam. Cillessen wist de gelijkmaker te voorkomen met een katachtige reflex, waarna NEC uitliep naar een comfortabele voorsprong bij rust. Kodai Sano verdubbelde de Nijmeegse marge, waar Sylla Sow de wedstrijd besliste met zijn eerste doelpunt in NEC-tenue. Volendam ontsnapte zelfs aan een nóg grotere marge voor rust.

Eretreffer voor Volendam

Volendam bleek niet van plan om totaal overhoop te worden gespeeld door NEC. Semedo kreeg zijn gewenste doelpunt alsnog door Cillessen te omspelen alvorens de bal in het lege doel te schuiven. Dat was voor de thuisploeg aanleiding om er een schepje bovenop te doen, maar de hekkensluiter van de Eredivisie wist de marge niet te verkleinen tot één doelpunt.

In het slotkwartier werd de schade nóg erger voor Volendam. Invallers Rober González en Lars Olden Larsen maakten de vijfklapper compleet, waar Zach Booth tussendoor nog wel een Volendamse eretreffer liet aantekenen,

Scoreverloop: 0-1 (11′) S. Hansen, 0-2 (31′) K. Sano, 0-3 (41′) S. Sow, 1-3 (49′) V. Semedo, 1-4 (78′) R. González, 2-4 (86′) Z. Booth, 2-5 (90′) L. Olden Larsen

Gaat NEC dit seizoen een Europees ticket pakken?