Ajax krijgt NEC-waarschuwing: “Van AZ kunnen we zeker winnen”

Foto: Ajax krijgt NEC-waarschuwing: “Van AZ kunnen we zeker winnen”

NEC moest in de bekerfinale het onderspit delven tegen Feyenoord, maar richt zich nu weer volledig op het behalen van plek vijf in de Eredivisie. Na een paar dagen vrijaf is er het vertrouwen dat Ajax gepasseerd kan worden op de ranglijst. Die plek kan NEC innemen als het zondag thuis weet te winnen van AZ.

NEC richt vizier op vijfde plek na verloren bekerfinale tegen Feyenoord

NEC-doelman Jasper Cillessen was een dag na de bekerfinale jarig, maar vertelde tegenover De Gelderlander dat niet gevierd te hebben. “De verloren bekerfinale had een flinke nasleep, dus het was een rustig dagje maandag. Op een gegeven moment kom je ook op een leeftijd dat je je verjaardag niet meer viert. Tenminste, dat geldt voor mij. Er waren nog genoeg mensen die me durfden te feliciteren, hoor. Ik heb de nodige appjes gehad, dus ik ben niet vergeten. Maar ja, het liefst was ik natuurlijk dubbel gefeliciteerd.”

Volgens trainer Rogier Meijer is het goed geweest dat de spelers een aantal dagen vrijaf hebben gekregen. “Ik had die vrije dagen al voor de bekerfinale ingepland en ook bij een zege hadden de spelers die gekregen. We hebben een week lang volle bak toegeleefd naar iets groots. Als dat erop zit, is het goed om even afstand te nemen van het voetbal en het hoofd leeg te maken. Ik merk dat iedereen met een fris gemoed de ontknoping van het seizoen ingaat.”

NEC heeft vertrouwen in zege op AZ

NEC hoopt in de resterende wedstrijden nog de vijfde plek over te kunnen nemen van Ajax en kan dat zondag al doen als het weet te winnen van AZ. Meijer is in ieder geval optimistisch gestemd. “We hebben een goede kans op de vijfde plaats, want we staan maar twee punten achter op Ajax. Van AZ kunnen we zeker winnen. De bekerfinale was qua resultaat een teleurstelling, maar we kunnen daar ook een hoop goede dingen uithalen.”

Gaat NEC boven Ajax eindigen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
915+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie