Boodschap Ten Hag voor fans: “Ik heb een team te managen”

Foto: Boodschap Ten Hag voor fans: “Ik heb een team te managen”

Erik ten Hag staat bij Manchester United onder grote druk. Zaterdag verspeelde het opnieuw punten, ditmaal tegen Burnley (1-1), waardoor de plekken die recht geven op de voorronde van de Champions League ver weg zijn.

Nieuw puntverlies voor Manchester United

De Nederlander zag Antony tien minuten voor tijd de openingstreffer maken. Het was een grote opluchting voor Manchester United, maar de Engelsen wisten de voorsprong vervolgens niet vast te houden. Zeki Amdouni maakte via een penalty de gelijkmaker. De trainer kreeg daarna de nodige kritiek, onder meer door een wissel.

Ten Hag was het daarmee niet eens, stelde hij op de persconferentie: “Zij zijn fans, maar ik heb een team te managen. Ik moet in de eerste plaats winnen en zien wat een wedstrijd nodig heeft. We hadden ook frisse benen nodig en een speler die de bal in de ploeg kan houden en creatief is. Jonge spelers als Rasmus Højlund en Kobbie Mainoo moet ik in bescherming nemen.”

Vraag van Ten Hag om tijd

Met nog vier speelronden te gaan, staat de ploeg van Ten Hag op de zesde positie in de Premier League. Het verschil met nummer 5 Tottenham Hotspur is 6 punten, terwijl de Londenaren nog twee wedstrijden hebben om in te halen. Manchester United kan een plek in het miljardenbal dan ook bijna op haar buik schrijven.

Tegenover de Engelse media vraagt Ten Hag om geduld. “Het kost tijd om deze club weer op te bouwen. Jonge spelers als Alejandro Garnacho, Højlund en Mainoo hebben tijd nodig om zich aan te passen aan de intensiteit van de Premier League. Ik ben ook ongeduldig, maar we moeten juist geduldig zijn. We zijn bezig met bouwen.”

Blijft Ten Hag volgend seizoen trainer van Manchester United?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie