Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden

Foto: Van Polen blijft verbonden aan PEC en wil directeur worden

Bram van Polen blijft ook na dit seizoen verbonden aan PEC Zwolle. Het clubicoon, die deze week bekendmaakte te stoppen als voetballer, nam het initiatief door zelf een plan te presenteren. Hierin wordt hij eventueel klaargestoomd om algemeen directeur Xander Czaikowski op te volgen.

Bram van Polen kondigde zijn afscheid als voetballer aan, maar blijft bij PEC Zwolle

“Ik denk dat ik een meerwaarde kan hebben voor de club, ook in de toekomst. Maar dan moet er wel aan beide kanten aan gewerkt worden”, zegt Van Polen tegenover Voetbal International. “Ik heb mijn ideeën besproken met onze algemeen directeur en hij was direct enthousiast. De komende maanden zal duidelijk worden hoe het er precies uit gaat zien. We moeten het ook nog een naam geven. Een soort manager of directeur in opleiding. Ik ben blij met de kans die PEC me geeft, ook om met een coach aan de slag te gaan.”

Eerder dit seizoen liet de verdediger al aan VI weten al dat hij na zijn loopbaan als speler algemeen directeur wil worden. “Dat lijkt me interessant omdat ik alle facetten van een voetbalclub mooi vind”, klinkt het nu. “Ik heb geen idee of ik capabel ben en of ze hier vinden dat het bij me past.”

“Ik heb hier wel altijd een rol gehad bij de club, waarin ik iedereen bij elkaar probeer te krijgen en te houden”, vervolgde de 38-jarige Gelderlander. “Daar ligt mijn kracht, in mensen verbinden. En ik heb als aanvoerder ook leiding gegeven aan het team. Maar als directeur komt er veel meer bij kijken, dat weet ik ook goed. Ik moet nog veel leren en ervaren. Voor nu gaan we voor minimaal twee jaar kijken hoe het loopt.”

Zie je in Van Polen een goede algemeen directeur?

  • Absoluut
  • Niet direct…
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie