Van Persie spreekt zich uit over hoofdtrainerschap Feyenoord

Foto: Van Persie spreekt zich uit over hoofdtrainerschap Feyenoord

Robin van Persie investeert volop in zijn ervaring als hoofdtrainer. De voormalig topvoetballer heeft de ambitie om ver te komen, maar weet nog niet of hij ooit oefenmeester van Feyenoord zal worden.

Loopbaan Van Persie als hoofdtrainer

Dit seizoen heeft Van Persie Feyenoord Onder 19 onder zijn hoede en daarbij maakt hij een goede indruk. Achter de schermen is sc Heerenveen onder de indruk geraakt, waardoor de Friezen hem proberen te verleiden om volgend voetbaljaar eindverantwoordelijke van de eredivisionist te worden.

Het zou voor de trainer een goede eerste uitdaging op het hoogste niveau kunnen zijn. Met het nemen van de juiste stappen hoopt hij ooit bij een topclub aan de slag te kunnen. “Feyenoord is natuurlijk mijn club. Maar of dat zal gebeuren, weet ik niet. En wanneer dat zal zijn, dat hangt ook van zoveel factoren af”, stelt hij bij RTV Rijnmond.

“Ik ga er niet een tijd op vastpinnen, überhaupt, of het ooit gebeurt. Ook hierin weer, waar we het net over hadden, is de puurheid van het coachen uiteindelijk leidend. En daar horen ongelooflijk veel stappen bij. En die stappen ben ik nu aan het zetten. En dan volgt het moment als een schaduw, zeg maar.”

Zoektocht Feyenoord naar opvolger Slot

Van Persie vindt kortom dat hij niet zomaar een uitdaging moet aannemen, maar dat hij vooral moet kijken naar zijn eigen ontwikkeling als hoofdtrainer. Feyenoord hoeft dan ook niet te bellen, na het vertrek van Arne Slot. De laatste hoofdtrainer gaat aan de slag bij Liverpool, waar hij Jürgen Klopp opvolgt.

Wordt Van Persie ooit trainer van Feyenoord?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
1683+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie