Rajiv van La Parra

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over Rajiv van La Parra

Rajiv van La Parra is een Nederlandse vleugelaanvaller met Surinaamse roots. Hij speelt sinds maart 2023 voor Almere City FC.

  • Van La Parra speelt momenteel voor Almere City FC
  • De aanvaller promoveerde in 2023 naar de Eredivisie
  • Eerder promoveerde hij met Huddersfield Town naar de Premier League
  • Van La Parra speelde in Nederland ook voor sc Heerenveen
  • Hij was actief in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Servië en Griekenland

Clubcarrière

Van La Parra werd op 4 juni 1999 geboren in Rotterdam. Via amateurclub SV Bolnes maakte de aanvaller in 1999 de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Na negen seizoenen besloot hij te vertrekken uit zijn geboortestad door over te stappen naar het Franse SM Caen. Ook clubs als Chelsea en Manchester City toonden interesse, maar Van La Parra dacht in Frankrijk de grootste kans te maken om door te breken. Feyenoord bleef achter met een opleidingsvergoeding.

Debuut voor Caen

Op 8 november 2008 maakte Van La Parra zijn debuut voor SM Caen, dat in de Ligue 1 met 0-1 verloor van Le Havre AC. Trainer Franck Dumas liet de rechtspoot na 83 minuten invallen voor Nicolas Florentin. In mei 2009 speelde de aanvaller op bezoek bij Olympique Lyon (3-1 nederlaag) zijn tweede wedstrijd als profvoetballer. Zijn team degradeerde uit de hoogste divisie van Frankrijk, waardoor er in het seizoen 2009-2010 meer perspectief ontstond. Van La Parra maakte op 12 februari 2010 zijn eerste doelpunt tegen EA Guingamp (2-0).

De degradatie van SM Caen bezorgde Van La Parra niet de gewenste doorbraak. In zijn tweede seizoen als profvoetballer bleef de buitenspeler steken op negen wedstrijden (één doelpunt). De Rotterdammer besloot het nog een seizoen aan te kijken, maar ook in het seizoen 2010-2011 bleef zijn aandeel voor Malherbe zeer bescheiden: zeven wedstrijden en één assist.

Wisselvallig in Heerenveen

Van La Parra maakte in de zomer van 2011 de overstap naar sc Heerenveen. Trainer Ron Jans liet de vleugelflitser op 11 september debuteren in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, dat in de Derby van het Noorden met 3-0 opzij werd gezet. Op 4 december maakte hij voor eigen publiek zijn eerste officiële doelpunt op Nederlandse bodem ten koste van AZ (5-1 overwinning). Van La Parra scoorde dat seizoen eveneens tegen Feyenoord en PSV, waardoor zijn rendement opliep naar zes doelpunten in 26 officiële wedstrijden.

In de zomer van 2012 veranderde er veel in het Abe Lenstra Stadion. Jans maakte plaats voor Marco van Basten, die met Eredivisie-topscorer Bas Dost, Oussama Assaidi en Luciano Narsingh zijn volledige voorhoede zag vertrekken. Een domper voor de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal, maar voor Van La Parra betekende dit een mogelijkheid om meer aan spelen toe te komen. Met vijf doelpunten en drie assists in 36 officiële wedstrijden schoot zijn rendement echter nauwelijks omhoog.

Vier van de vijf doelpunten maakte Van La Parra zelfs in twee wedstrijden, tegen FC Groningen (3-0) en Roda JC (4-4). Na één van zijn doelpunten vloog hij trainer Van Basten in de armen, die daarbij onderuit ging. Met de Heerenveen-aanhang had de aanvaller daarentegen een haatliefdeverhouding. In het seizoen 2013-2014 werd Van La Parra wel belangrijker voor de Friezen door vijf doelpunten en acht assists te produceren in 35 officiële wedstrijden.

Engels avontuur

In de zomer van 2014 vertrok Van La Parra transfervrij bij sc Heerenveen. Hij tekende voor drie seizoenen bij Wolverhampton Wanderers, waar hij op 10 augustus 2014 debuteerde in de Championship-wedstrijd tegen Norwich City (1-0 overwinning). In de 64ste minuut gaf hij de voorzet op matchwinner David Edwards. De Nederlander maakte zijn eerste doelpunt in Engeland op 13 januari 2015 tijdens de FA Cup-replay tegen Fulham. The Wolves werden na strafschoppen uitgeschakeld.

Van La Parra werd in zijn tweede contractjaar uitgeleend aan zowel Brighton & Hove Albion (zes wedstrijden, twee doelpunten) en Huddersfield Town (acht wedstrijden). In de zomer van 2016 werd de aanvaller definitief overgenomen door laatstgenoemde club. Van La Parra bleef tot en met augustus 2019 actief voor The Terriers, waar hij zeven doelpunten en vijf assists produceerde in 102 officiële wedstrijden. Zijn team promoveerde in 2017 naar de Premier League door de finale van de play-offs te winnen. Reading werd na strafschoppen opzij gezet.

In de eerste helft van 2019 werd Van La Parra uitgeleend aan Middlesbrough. Voor die club speelde de aanvaller slechts vijf wedstrijden, waarvan drie in het Championship.

Omzwervingen in het buitenland

Van La Parra vertrok in augustus 2019 na ruim vijf jaar uit Engeland. De aanvaller bleef wel actief in het buitenland door zich te voegen bij de Servische topclub Rode Ster Belgrado. Met zijn nieuwe team speelde hij in de groepsfase van de Champions League tegen zowel Bayern München, Tottenham Hotspur en Olympiakos Piraeus. Met drie punten uit zes wedstrijden speelde Rode Ster slechts een bijrol. Met één doelpunt en twee assists uit elf officiële wedstrijden verliep zijn avontuur in Belgrado sowieso weinig succesvol.

Als speler van Würzburger Kickers (Pro Shots)

In april 2020 werd het contract van Van La Parra ontbonden. De vleugelflitser zat geruime tijd zonder werkgever, maar in november van datzelfde jaar vond hij dan toch onderdak bij het Spaanse UD Logroñés. Hier vertrok hij na welgeteld vier officiële wedstrijden door in februari 2021 over te stappen naar het Duitse Würzburger Kickers. Met één doelpunt uit tien wedstrijden kon de Rotterdammer niet voorkomen dat zijn team degradeerde uit de Tweede Bundesliga, waarna hij alweer afscheid nam.

Van La Parra koos in september 2021 voor het Griekse Apollon Smyrnis. Hij debuteerde op 11 september in de uitwedstrijd tegen Panathinaikos, dat met 4-0 zegevierde. Na negentien officiële wedstrijden werd zijn contract in februari 2022 ontbonden.

Promotie met Almere City

Na zijn vertrek bij Apollon Smyrnis had Van La Parra moeite om een nieuwe werkgever te vinden. “Ik ben bijna elke club in de Eredivisie af geweest, maar niemand wilde me hebben. Dat was heel pijnlijk”, vertelde de rechtspoot nadien aan het Algemeen Dagblad. In maart 2023 koos hij voor eerstedivisionist Almere City FC. Anderhalve maand na zijn debuut tegen VVV-Venlo (1-3 zege) wist Van La Parra met een doelpunt bij te dragen aan de 0-5 overwinning bij TOP Oss.

Almere City FC promoveerde in 2023 voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie. Van La Parra scoorde in de beslissende uitwedstrijd tegen FC Emmen (1-2).

Trefzeker voor Almere City FC! (Pro Shots)

Interlandcarrière

Van La Parra doorliep verschillende jeugdteams van Nederland. Zo was hij actief op de jeugd-EK’s met de Onder 17 en Onder 19. De aanvaller was daarnaast zesmaal actief voor Jong Oranje, waar hij debuteerde onder bondscoach Cor Pot.

Laatste update: 6 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie