“Dat die clubs me afwezen, deed extra veel pijn”

Foto: “Dat die clubs me afwezen, deed extra veel pijn”

Rajiv van La Parra tekende, na ruim een jaar clubloos te zijn, in maart bij Almere City FC. Hoewel de aanvaller op zijn plek zit in de Keuken Kampioen Divisie, hoopte hij op een Eredivisie-club. Het deed pijn dat clubs als als Excelsior, FC Emmen en SC Cambuur hem afwezen.

‘Dat was een klap voor me’

“Ik wilde best op proef komen om te laten zien wat ik kan, maar daar deden clubs al moeilijk over. Dat vond ik vreemd. Wat heb je te verliezen? Ik wilde heel graag in de Eredivisie spelen en denk ook dat ik dat nog kan. Clubs als Excelsior, Cambuur en FC Emmen heb ik benaderd, maar ze stonden er niet voor open. Dat was wel een klap voor me”, vertelt Van La Parra in gesprek met Voetbal International

Van La Parra heeft er op 31-jarige leeftijd al een flinke carrière op zitten. Zo speelde hij in de Premier League en de Champions League, maar zat hij na een Grieks avontuur meer dan een jaar zonder club. “Ik dacht: er zal wel weer wat komen, maar dat bleef best lang uit. Ja, ik kreeg aanbiedingen uit India en soortgelijke landen, maar daar had ik niet echt trek in.”

‘Ik kan nog van waarde zijn in de Eredivisie’

Volgens de oud-jeugdspeler van Feyenoord, kan hij nog genoeg betekenen voor een Eredivisie-club. “Dat was toch het doel dat ik had toen ik begon met voetballen, het allerhoogste niveau halen. Dat clubs als Excelsior en Emmen me afwezen, deed me daardoor extra pijn. Aan de andere kant gaf het me extra motivatie. Ik kan zeker nog van waarde zijn in de Eredivisie, dat wil ik ze best laten zien.”

Had hij een kans verdiend?

  • Ja
  • Nee
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie