Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”

Foto: Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”

Stadioneigenaar Michael van de Kuit is niet meer van plan om Vitesse uit het slop te trekken. De vastgoedmagnaat had dat in een eerder stadium nog wel willen doen, maar stelt te veel zijn tegengewerkt vanuit de club. Van de Kuit is dan ook niet van plan om een verlaging van de stadionhuur door te voeren als Vitesse volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt.

Stadioneigenaar Van de Kuit niet op de bres voor Vitesse

Van de Kuit sprak met interim-directeur Edwin Reijntjes over een mogelijke overname, maar mede door het aanblijven van president-commissaris Peter van Bussel trok de stadioneigenaar zich terug. Van Bussel staat alsnog op het punt van vertrekken, maar tegenover NU.nl vertelt Van de Kuit nu geen interesse meer te hebben om Vitesse te helpen. “Voor ons is er geen rol meer weggelegd. Daarvoor heeft de club mij te veel tegengewerkt.”

De stadioneigenaar leek in een eerder stadium nog wel bereid om zaken te doen met Vitesse. “Het is zeer ongebruikelijk dat een voorzitter van de raad van commissarissen na zulke gebeurtenissen blijft zitten. Dat roept vragen op en dat is onwenselijk in de situatie waar Vitesse zich in bevindt. Wij hebben geen vertrouwen in deze raad van commissarissen en het huidige interim-bestuur.”

Geen huurverlaging voor Vitesse

De vastgoedondernemer laat weten dat hij en Reijntjes momenteel kaarsrecht tegenover elkaar staan. “Terwijl ik mij laat bijstaan door adviseurs die het speelveld proberen te overzien en gesprekken te initiëren, was Reijntjes bezig met een wedstrijdje ver plassen. Een huurverlaging zit er voor Vitesse dan ook absoluut niet in stelt Van de Kuit. “Reijntjes heeft mij de afgelopen weken alleen maar beledigd en tot meer kwam hij niet. Wij gaan Vitesse niet belonen voor degradatie. Vitesse roept al vanaf de eerste dag de opening van het stadion dat de huur te hoog is. Het is een reflex van falend management het stadion steeds maar de schuld te geven.”

Is de reactie van Van de Kuit begrijpelijk?

  • Ja, volstrekt logisch
  • Nee, hij kan best wel de huur verlagen
361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie