Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”

Foto: Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”

John van den Brom heeft in zijn rijke trainerscarrière met behoorlijk wat grote namen als assistent-trainer gewerkt. Marco van Basten spande daar volgens de huidig Vitesse-trainer de kroon in. De oud-topspits was de rechterhand van Van den Brom in de periode dat hij bij AZ werkte.

Van den Brom doet boekje open over AZ-periode met Van Basten

In het seizoen 2014/2015 werd Van Basten eerst hoofdtrainer bij AZ, maar na drie wedstrijden deed hij een stap terug naar een rol als assistent-trainer van Van den Brom. De oefenmeester vond het in eerste instantie mooi om samen te werken met Van Basten. “Als je dan met hem kan en mag samenwerken…” begint Van den Brom in de de podcast Fresia en Milan Parkeren de Bus van ESPN.

“Dat was niet zo makkelijk in het begin hoor”, vervolgt Van den Brom, die vond dat Van Basten destijds heel erg zoekende was. “Het moeilijkste met Marco was vooral: wat voor persoon ben je? Wat wil je? Hij was zo perfectionistisch. Hij vond het vooral moeilijk om de onkunde van spelers te begrijpen. Dat snap ik. Als je zo goed was als dat hij was. Dan moet je ermee aan de slag.”

Van den Brom dook vervolgens op een situatie in. “Hij kon zich niet voorstellen dat als een spits één op één kwam te staan dat hij dan op de keeper schoot. Dan zei ik: Marco, jij hebt ook weleens gemistNee, ik heb nooit gemist.” Van den Brom zegt er nog altijd om te kunnen lachen. “Dat jaar heb ik heel veel geleerd.” Van den Brom werkte naast Van Basten ook samen met Arne Slot, Pascal Jansen en Maurice Steijn als assistent-trainer.

Gaat Van den Brom Vitesse weer naar de Eredivisie loodsen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
1232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie