Ook verliezers kunnen winnen | SN Team van de Week 11

Foto: Ook verliezers kunnen winnen | SN Team van de Week 11

Dat ook verliezers kunnen winnen bewijst het SoccerNews Team van de Week 11. In speelronde 11 van de Eredivisie blonken namelijk heel wat voetballers uit die niet de volle 3 punten met hun club grepen. Bij SoccerNews zijn we niet van de scorebordjournalistiek en daarom is er ook ruimte voor verliezers. Natuurlijk leveren PSV en Go Ahead Eagles ook spelers en is er zelfs ruimte voor een Ajacied.

SN Team van de Week 11: PSV en Go Ahead Eagles leveren er twee, zelfs een Ajacied, Feyenoorders redden het niet

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Ook van het gelijk spelende AZ moet iemand zijn opwachting gaan maken voor het SN Team van de Week 11. Feyenoorders daarentegen mogen gaan rusten voor de clash met Lazio na de moeizame pot voetbal tegen RKC Waalwijk. Toch komt er uit die wedstrijd wel degelijk een speler in hét elftal van de elfde speelronde. En de allerbeste? Dat is Guus Til. Gefeliciteerd met de SoccerNews Sterspeler van de Week-uitverkiezing!

Keeper: Mark Spenkelink (RKC Waalwijk)

We hadden het al verklapt. Uit de wedstrijd RKC – Feyenoord (1-2) komt toch een SN Team van de Week-speler. Geen Feyenoorder, want niemand van hen haalden de laatste schifting. Nee, de keeper van RKC: Mark Spenkelink. Daarmee hebben we gelijk de eerste verliezer van het SN Team van de Week 11 te pakken. Maar wat voor één. Doorgaans de derde keeper, maar zaterdagavond stond Spenkelink onder de lat tegen de landskampioen. Hij maakte zijn Eredivisiedebuut en wat voor een. Met liefst 10 reddingen weerhield hij Feyenoord van scoren en zorgde hij ervoor dat het tot op de laatste tel spannend bleef in Waalwijk. Je zag de opluchting bij de Rotterdammers toen de 2-1 over de streep werd getrokken. Dat had alles te maken met de grote uitblinker Spenkelink.

Verdediger: Yukinari Sugawara (AZ)

Ook Yukinari Sugawara won niet met zijn club, AZ. Op het nippertje gaven de Alkmaarders op Woudestein een 1-0 voorsprong weg. Excelsior mocht zo toch een puntje meenemen (1-1), maar als het aan Sugawara had gelegen was dit nooit gebeurd. De Japanse verdediger speelde weer een leidende rol in alles. Hij voerde de meeste dribbels uit (2), de meeste tackels (3) en won de meeste duels (6). Op basis van statistieken kwam hij bovendrijven in een elftal dat verder maar net een voldoende haalde.

Verdediger: Bart Vriends (Sparta Rotterdam)

We gaan maar door met de verliezers, maar in het SN Team van de Week 11 vinden zij troost. Bart Vriends verloor met Sparta Rotterdam thuis van Almere City (1-2), maar mag toch zijn spullen pakken door zijn ereverkiezing. Vriends is een leider achterin en die kunnen we altijd goed gebruiken. Hij staat weliswaar achterin, maar toch werd tegen hem de meeste overtredingen begaan. Ook won hij (uiteraard) de meeste duels (11) en leverde hij zelfs een assist op het enige Sparta-doelpunt.

Verdediger: André Ramalho (PSV)

Daar hebben we dan onze eerste winnaar: André Ramalho. Dan hebben we ook gelijk een grote winnaar te pakken want zo kunnen we zijn club PSV wel noemen. Na 11 speelronden nog steeds de maximale score van 33 punten en een recordzege bij Heracles Almelo (0-6). Ramalho mocht weer eens achterin opdraven en verstomde de criticasters in ieder geval voor even. De Braziliaanse verdediger heeft de publieke opinie niet altijd mee, maar hij scoorde, voerde de meeste passes uit (67) en won de meeste duels (7). Dus kom er gezellig bij, Ramalho. Bij het SN Team van de Week 11 krijg je wel de waardering die je nu zeker verdient.

Middenvelder: Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)

Een andere grote winnaar is Go Ahead Eagles. De club is onverslaanbaar aan de Vetkampstraat en overrompelde Vitesse in een Deventers waterfestijn. Go Ahead gaat maar door en levert twee spelers aan het SN Team van de Week 11. De eerste is natuurlijk Willum Willumsson. Vorig jaar was hij al in de running voor het SN Team van het Seizoen en ook nu we op 1/3e zitten is de IJslandse middenvelder weer een van de uitblinkers. Met weinig maakt Willumsson veel. Weinig balcontacten, slechts 2 schoten op doel, 1 gecreëerde kans, een verwachte doelpuntenaantal van 0.24 en hij maakt er gewoon 2. De eerste was prachtig uit de draai van bijna de achterlijn en de tweede een geplaatst schot. Willumsson kan je wel voor een boodschap sturen.

Middenvelder: Thomas Robinet (Almere City)

Thomas Robinet maakt al in dit prille seizoen voor de tweede keer zijn opwachting in het SN Team van de Week. De Franse middenvelder scoorde al snel en leidde Almere naar de derde zege van het eerste Eredivisie-seizoen en het linkerrijtje. Want ja, Almere staat nu 9e. Robinet is een middenvelder die op alle vlakken een voldoende scoort. Hij was bij Sparta – Almere (1-2) de beste op het veld en schopte het zo (weer) naar zijn favoriete elftal.

Het SoccerNews Team van de Week 11.

Middenvelder: Davy van den Berg (PEC Zwolle)

Een andere promovendus PEC Zwolle won ook. Met 2-0 werd Fortuna Sittard verslagen. PEC staat nu achtste en dus doen die twee promovendi het uitstekend in het begin van de Eredivisie. Dat geldt overigens ook voor nummer 10 Heracles Almelo, maar na het bekerdrama tegen HHC Hardenberg en de afstraffing van PSV moeten zij zich even gaan herstellen. Gevestigde clubs als FC Utrecht en Vitesse staan onderin de Eredivisie en hebben lopen slapen door PEC-uitblinker Davy van den Berg niet te halen. Hij was misschien niet de opvallendste kracht, maar wel een drijvende kracht achter de promotie naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau bewijst hij nu ook dat hij het kan. Hij scoorde onverwachts en legde een passpercentage van 91 procent op de mat.

Middenvelder en SN Sterspeler van de Week 11: Guus Til (PSV)

De allergrootste winnaar van het weekend is wel Guus Til van PSV. Niet alleen won zijn club met liefst 6-0 van Heracles, de grootste PSV-winst ooit in Almelo, ook deed Til goede zaken in de strijd om een permanente basisplaats. In het roulerende middenveld van Peter Bosz kreeg deze keer Til de kans en die greep de aanvallende middenvelder met beide handen aan. 1 doelpunt, 1 assist, 2 ballen op de lat, een penalty mee gekregen (al lag dat meer aan de roekeloze Justin Hoogma) en liefst 5 schoten gevuurd. Til moet je in je team hebben, alleen al vanwege zijn drive. En hij is effectief, dat bewijst hij altijd en overal. Mag hij nu vaker starten? Misschien moet hij even de SN Sterspeler van de Week 11-bokaal aan Bosz laten zien.

Middenvelder: Oliver Edvardsen (Go Ahead Eagles)

Op links hebben we Oliver Valaker Edvardsen van Go Ahead Eagles. Nee niet zijn Zweedse naam- en ploeggenoot Victor, maar de man die dankzij Eloy Room een doelpunt op zijn naam kreeg. Maar je moet daar toch maar staan en de boel afjagen, bovendien bleef het niet bij die ene keer. De Noorse linkeraanvaller/middenvelder is dreigend, dribbelt lekker, creëert kansen en schiet waar mogelijk. Dat leverde nog een doelpunt op (waarbij Room er weer niet goed uitzag). Een Noorse parel kunnen we wel gebruiken in het SN Team van de Week 11.

Spits: Koki Ogawa (NEC)

Van de Noorse parel gaan we naar de Japanse parel van NEC: Koki Ogawa. De spits maakt furore in Nijmegen en was hoofdrolspeler in het doelpuntengala van NEC tegen FC Volendam (3-3). Wat opvalt is dat Ogawa als een echte spits speelt. Een spookspits zoals Roy Makaay ooit was. Ogawa had namelijk de minste balcontacten (van de spelers die de hele wedstrijd hebben gespeeld). Slechts 31 keer beroerde hij de bal, maar dat leverde wel 2 onverwachtse doelpunten op. Ogawa kan in Nijmegen nog weleens uit gaan groeien tot een fenomeen. Zien we daar de Japanse variant van Björn Vleminckx?

Spits: Chuba Akpom (Ajax)

Over spitsen gesproken. Chuba Akpom werd met veel bombarie binnengehaald na zijn goalgetter-seizoen bij Middlesbrough. Jarenlang scoorde hij niet veel, maar op het tweede niveau in Engeland ging hij een seizoen lang tekeer. Het verleidde Ajax om liefst 12 miljoen euro voor hem neer te leggen en tegen sc Heerenveen kwam het er eindelijk uit. Als invaller, dat wel, maar Akpom is klaar voor een basisplaats. De grootverdiener bij Ajax bevrijdde als invaller Amsterdam van sc Heerenveen. De Friezen waren namelijk dicht bij de gelijkmaker, maar toen kwam Akpom erin. Met 2 doelpunten tilde hij de score naar 4-1 en na zo’n gouden invalbeurt kunnen we bij het SN Team van de Week 11 niet meer om hem heen. En gewoon in de basis, Chuba.

Horen verliezers ook thuis in het SN Team van de Week?

  • Ja, ook in een verliezend elftal zitten soms uitblinkers
  • Nee, als je verliest verdien je die mooie uitverkiezing niet
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie