Chuba Akpom-onthulling ‘slaat in bij Ajax’

Foto: Chuba Akpom-onthulling ‘slaat in bij Ajax’

De eerste maanden van Chuba Akpom als Ajacied zijn nou niet bepaald op een geweldige manier verlopen. Tegen FC Volendam (2-0) scoorde hij echter zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax en inmiddels weten we meer over zijn situatie: de voormalige aanvaller van Middlesbrough blijkt namelijk een donkere periode achter de rug te hebben in Amsterdam…

Chuba Akpom heeft zware periode achter de rug

“Vooral voor Akpom, die moeilijke periodes heeft gekend, ben ik blij”, liet Steven Berghuis al na de wedstrijd van afgelopen donderdagavond weten. “Hij komt in een team waar de voorwaarden niet goed zijn om zijn kwaliteiten te laten zien. Dat heb ik bij Watford meegemaakt. Een mooie opsteker voor hem.”

Ook oefenmeester John van ‘t Schip blijkt bekend met de aanpassingsproblemen van Akpom. “In het gesprek dat wij met hem hadden, heeft hij aangegeven dat hij langere tijd met zijn familie in een hotel zat, maar hij is nu gesetteld. Dit moet voor hem ook voelen als een nieuwe start”, wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

“Ik heb op trainingen gezien dat hij goed kan afwerken en koppen”, vervolgt de nieuwe Ajax-trainer. “Die corner van Berghuis kopte hij ook goed in. Hij heeft vorig jaar niet voor niets veel goals gemaakt.”

Georges Mikautadze

Ook Georges Mikautadze valt in de smaak bij Van ‘t Schip, die stelt dat de Georgiër ‘een hele fijne touch’ heeft: “En hij kan, wat we zien op de training, geweldig afmaken. Hij moet zich misschien aanpassen aan hoe we bij Ajax willen spelen. Wat doe je bij balverlies? Hoe zet je druk? Maar dat hij kan voetballen, is duidelijk. We zullen zeker nog gebruik gaan maken van hem.”

Geloof jij nog in Akpom?

  • Ik wel
  • Ik niet
6884+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie