Knotsgekke slotfase: Sparta trekt aan langste eind

Sparta Rotterdam heeft op zaterdagavond met 2-3 gewonnen van Almere City FC. Vooral de slotfase was knotsgek, want twee minuten voor tijd maakte Thomas Robinet de 2-2, waarna een gelijkspel het meest voor de hand liggende resultaat leek. Arno Verschueren maakte er vervolgens tóch nog 2-3 van in het Yanmar Stadion.

2-2 wordt één minuutje later 2-3: Sparta Rotterdam verslaat Almere City FC

Voor eigen publiek schoot Almere City uit de startblokken en al na vijf minuten spelen lag de bal in het netje: Yoann Cathline was Saïd Bakari de baas en schoot hard raak in de korte hoek, waarbij doelman Nick Olij er niet zo heel goed uitzag.

Al vrij snel kwam Sparta echter terug in de wedstrijd: Tobias Lauritsen, teruggekeerd van een enkelblessure, zorgde een kwartiertje later namelijk voor de gelijkmaker. En de Rotterdammers gingen er niet alleen op, maar er óók over. Djevencio van der Kust maakte zijn allereerste doelpunt in het shirt van Sparta en zorgde dus voor de 1-2.

De ploeg van oefenmeester Jeroen Rijsdijk leek af te stevenen op een overwinning, totdat Robinet opeens de geest kreeg: hij maakte de 2-2 in de 88e minuut, waarmee hij zijn team een puntje dacht te bezorgen. Niets was echter minder waar, want slechts één minuut later was daar Verschueren, die doel trof op aangeven van de o zo belangrijke Lauritsen.

Scoreverloop: 1-0 (5′) Y. Cathline, 1-1 (19′) T. Lauritsen, 1-2 (28′) D. van der Kust, 2-2 (88′) T. Robinet, 2-3 (89′) A. Verschueren