Anas Tahiri

Leeftijd: 29

Het laatste nieuws over Anas Tahiri

Anas Tahiri is een Belgische middenvelder met Marokkaanse roots. In de zomer van 2024 liep hij uit zijn contract bij sc Heerenveen.

  • Tahiri is momenteel clubloos
  • De middenvelder speelde in Nederland voor RKC Waalwijk en sc Heerenveen
  • Hij heeft eveneens een verleden bij Lierse SK en CFR Cluj

Clubcarrière Anas Tahiri

Anas Tahiri werd op 15 mei 1995 geboren in de Belgische hoofdstad Brussel. De rechtsbenige middenvelder begon zijn voetbalcarrière in de JMG Academy Lier en bleek over voldoende potentie te beschikken om de stap naar de opleiding van Lierse SK te maken. Hier doorliep hij vervolgens het resterende traject.

Debuut voor Lierse

Tahiri maakte op 16 maart 2014 zijn debuut in de Jupiler Pro League. In de wedstrijd tegen Sporting Lokeren (1-2 nederlaag) mocht hij na 87 minuten invallen voor Ahmed El Messaoudi. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte de middenvelder op 7 mei 2015 in de play-offwedstrijd tegen KAS Eupen (0-1 overwinning), maar desondanks degradeerde zijn team dat jaar uit de hoogste divisie van België.

In het seizoen 2015-2016 speelde Tahiri de meerderheid van de wedstrijden in de basis. Zijn perspectief verslechterde in de volgende seizoenen, waardoor hij in het seizoen 2017-2018 helemaal geen speeltijd meer kreeg bij Lierse SK. Na 62 officiële wedstrijden, vijf doelpunten en drie assists besloot hij de club de rug toe te keren. Hij accepteerde in de zomer van 2018 een aanbod van RKC Waalwijk.

Promotie met RKC

Tahiri maakte op 17 augustus 2018 zijn debuut voor RKC Waalwijk, dat in de Keuken Kampioen Divisie een 1-0 zege boekte op Telstar. Op 19 oktober van datzelfde jaar maakte de Brusselaar zijn eerste doelpunt tegen Jong Ajax (2-1 nederlaag). De Waalwijkse formatie eindigde op een teleurstellende achtste plaats, maar mocht alsnog deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. Na een spectaculaire 4-5 overwinning op Go Ahead Eagles wist RKC zelfs te promoveren naar de Eredivisie.

Op 18 augustus 2019 maakte Tahiri op bezoek bij FC Twente (3-3) zijn eerste doelpunt voor RKC Waalwijk. Later dat seizoen verdubbelde hij dat aantal tegen dezelfde opponent, dat een verrassende 3-0 nederlaag moest toestaan in Brabant. Het bleek een spaarzaam hoogtepunt in het seizoen 2019-2020. Degradatie leek onafwendbaar, maar de uitbraak van de coronapandemie zorgde voor de redding. De KNVB besloot na het voortijdig beëindigen van het seizoen geen promotie/degradatie toe te staan.

RKC Waalwijk wist zich in het seizoen 2020-2021 ternauwernood te handhaven in de Eredivisie. Na het veiligstellen van de vijftiende plaats nam Tahiri afscheid van de club. Na 97 officiële wedstrijden (zes doelpunten, tien assists) besloot de middenvelder gebruik te maken van zijn transfervrije status. Hij maakte die zomer een overstap naar het Roemeense CFR Cluj.

Kort verblijf in Roemenië

Tahiri vierde zijn debuut voor CFR Cluj met een doelpunt én een overwinning op FC U Craiova 1948 (3-2 overwinning). In zijn eerste weken op Roemeense bodem kwam de middenvelder regelmatig aan spelen toe, maar dat veranderde abrupt door het mislopen van de Champions League én de Europa League. De niuwe hoofdtrainer Dan Petrescu haalde meteen tien nieuwe spelers in huis, waardoor er voor de Belg geen plaats meer was op de spelerslijst voor de nationale competitie.

Anas Tahiri (sc Heerenveen)
Anas Tahiri in actie voor sc Heerenveen (Pro Shots)

Tweeënhalf jaar Heerenveen

In de winterse transferperiode van 2022 besloot Tahiri alweer te vertrekken bij CFR Cluj. De rechtspoot accepteerde een aanbieding van sc Heerenveen, waar hij een contract voor tweeënhalf jaar ondertekende. Op 15 januari maakte hij zijn debuut in de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-0 nederlaag). Zijn eerste doelpunt voor Heerenveen maakte hij uitgerekend op 1 mei in de beladen thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (3-3) door de score te openen.

Tahiri maakte op 13 november 2022 het winnende doelpunt tegen datzelfde SC Cambuur (2-1). De middenvelder groeide uit tot een gewaardeerde speler in Heerenveen, maar verloor geleidelijk zijn basisplaats onder trainer Kees van Wonderen. Tot en met de zomer van 2024 liep diens teller op naar 81 officiële wedstrijden, zes doelpunten en elf assists. In zijn laatste thuiswedstrijd voor Heerenveen benutte hij een strafschop tegen Vitesse (1-3 nederlaag).

Laatste update: 28 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie