Derby van Friesland prooi voor Heerenveen

Sc Heerenveen heeft de Derby van Friesland op zondagmiddag naar zich toegetrokken, ten koste van provinciegenoot SC Cambuur. De winnende goal, de 2-1, werd een tiental minuutjes voor tijd gescoord door Anas Tahiri, die het Abe Lenstra Stadion op zijn kop zette.

De Friese derby is altijd vrij verhit en daar was de editie van het seizoen 2022-2023 geen uitzondering op. Na ongeveer tien minuten spelen moest scheidsrechter Allard Lindhout het spel namelijk stilleggen omdat er vanuit het uitvak vuurwerk gegooid werd naar het thuispubliek.

Direct na de hervatting maakte Cambuur er 0-1 van: Alex Bangura bereikte Jamie Jacobs, die Oranje-goalie Andries Noppert omspeelde en de bal binnentikte. Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker en die vond het tien minuten voor de pauze: Cambuur-keeper João Virgínia kwam wat ongelukkig uit, waardoor het een koud kunstje was voor Amin Sarr om er 1-1 van te maken.

Gezichtsbelemmering

In het tweede bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar echt hele grote kansen waren er niet (voor beide teams niet). In de 81e minuut van het duel viel het winnende doelpunt echter alsnog: Anas Tahiri haalde uit en Virgínia had geen goed zicht op de poging, waardoor hij de 2-1 niet kon voorkomen…

Scoreverloop: 0-1 (10′) J. Jacobs, 1-1 (36′) A. Sarr, 2-1 (81′) A. Tahiri