Heerenveen en Cambuur delen punten in knotsgekke derby

Foto: Heerenveen en Cambuur delen punten in knotsgekke derby

SC Cambuur heeft in extremis de Friese derby van sc Heerenveen gewonnen. In het Abe Lenstra Stadion moesten de bezoekers twee keer een achterstand goedmaken. Dat lukte, waarna het in blessuretijd nog de drie punten pakte: 2-3.

De sfeer was bij aanvang prima te noemen in het uitverkochte Abe Lenstra Stadion. De supporters hadden zin in de derby en die van de thuisploeg zullen ongetwijfeld positief zijn geweest. Heerenveen doet het de laatste weken goed, terwijl Cambuur steeds verder afglijdt. Amine Sarr controleerde in de 2e minuut een bal goed en gaf mee op Thom Haye. Na een dribbel aan de rechterkant zette de controleur goed voor, Anas Tahiri stond klaar om de bal op de pantoffel te nemen. Met een harde, goede gestuurde volley jaagde hij de bal achter doelman Sonny Stevens. Zo was de droomstart voor de Friezen compleet. Daarna jaagden de gastheren op een verdubbeling van de marge, al kwamen vervolgens de Leeuwarders ook beter in het spel.

Via de snelle aanvallers Issa Kallon en Patrick Joosten stichtte de ploeg van Dennis Haar geregeld gevaar. Joosten mikte in de 12e minuut precies op het hoofd van Roberts Uldirikis, die slim tussen de Heerenveen-verdediger de ruimte had gezocht. Er ontstond een open wedstrijd, waarbij Haye weer een assist leek te geven. Sydney van Hooijdonk scoorde van dichtbij, maar stond buitenspel. Een paar minuten later waren dezelfde hoofdrolspelers weer betrokken bij een doelpunt, dat dit keer wel telde. Vanaf de rechterkant slingerde Haye de bal perfect voor en de lange spits toornde boven de rest uit met het hoofd: 2-1.

Tweede helft

Zo ging Heerenveen alsnog rusten met de voorsprong, maar liep de ploeg van Ole Tobiasen in het tweede bedrijf aanvankelijk wat te ver naar achteren. Cambuur kon zo het initiatief pakken en opnieuw jagen op een gelijkmaker. Kallon was halverwege de tweede helft weer gevaarlijk weg en werd onderuit gehaald in de vijandelijke zestien meter. Scheidsrechter Bas Nijhuis wuifde het in eerste instantie weg, maar na het zien van de beelden werd er toch een penalty aan de bezoekers gegeven. Robin Maulun schoot koelbloeding raak.

Zo ging Heerenveen op jacht naar een derde voorsprong. Kansen kwamen er vooral voor Tibor Halilovic, maar de Kroaat had het vizier niet op scherp. Men leek een puntendeling te accepteren, in de blessuretijd kwam het toch nog tot een beslissing. Invaller Mitchel Paulissen ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers en mikte raak in de verre hoek. Groot verdriet bij Heerenveen, dat toch minimaal wel een punt aan dit duel wilde overhouden. In dit gekke duel kon alles: want de Friezen maakten alsnog gelijk. Na een corner zette Milan van Ewijk voor en zette Joost van Aken zijn voet tegen de bal en trof doel. Een knotsgekke wedstrijd, dat prachtig eindigde.

Scoreverloop: 1-0 (2′) A.Tahiri, 1-1 (12′) R.Uldirikis, 2-1 (34′) S.Van Hooijdonk, 2-2 (65′) R.Maulun (pen.), 2-3 (90+4′) M.Paulissen, 

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:48
6+
‘Wolfsburg aast op felbegeerde smaakmaker AZ’
21:30
41+
Oud-speler uit bezorgdheid over Ajax: ‘Geen Ajax-DNA’
21:10
34+
Wim Kieft looft oud-PSV’er: ‘Echt een grootheid’
20:41
22+
FC Emmen en FC Dordrecht houden play-offs spannend na doelpuntrijke eerste wedstrijd
20:28
13+
Van de Ven start namens Tottenham in kraker tegen ManCity, Aké begint op de bank
20:15
145+
KNVB verklaart bijzondere Nijhuis-aanstelling: ‘Alle vertrouwen’
19:53
37+
‘Manchester United bereidt bod op oud-PSV’er voor’
19:27
48+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
19:14
51+
Hato blikt terug op moeizaam seizoen Ajax: ‘Deed iets met me’
18:50
58+
Ultee over verrassende job: “Zo’n trainer haal je met mij binnen”
18:30
12+
‘Absolute Premier League-smaakmaker had nu voor Brighton kunnen spelen’
18:10
307+
‘Groot nieuws uit Spanje: Real Madrid neemt afscheid van Modric’
17:50
138+
Farioli krijgt vragen over Ajax: “Of ik me kan focussen op Nice?”
17:30
70+
Gigantische flater voor Arsenal-fans die Spurs toejuichen
17:10
73+
‘Nagelsmann laat twee grote namen buiten EK-selectie’
17:00
239+
Heimwee hield Ajax-beul tegen: “Had naar PSV gekund”
16:50
491+
“Mbappé tekent voor vijf jaar bij Real Madrid”
16:30
161+
UEFA is protesterende spelers zat en voert nieuwe regel in bij EK
16:10
318+
‘Hoofdpijndossier Ajax kan opgelost worden in Frankrijk’
15:50
40+
Willem II gaat met oude bekende als technisch directeur Eredivisie in
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie