Jochem Ritmeester van de Kamp

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Jochem Ritmeester van de Kamp

Jochem Ritmeester van de Kamp is een Nederlandse middenvelder, die ook als vleugelverdediger uit de voeten kan. Hij speelt momenteel voor Almere City FC.

  • Ritmeester van de Kamp speelt momenteel voor Almere City FC
  • In 2023 promoveerde hij naar de Eredivisie
  • De middenvelder debuteerde een jaar eerder als prof

Clubcarrière

Ritmeester van de Kamp werd op 2 november 2003 geboren in het Noord-Hollandse Laren. In 2023 vertelde hij aan de Volkskrant: “Ze vragen wel eens of ik van adel ben. Dat schijnt niet zo te zijn. Maar zo’n naam hoor je niet vaak op het voetbalveld.” Zijn geboortestad is vooral bekend vanwege de gelijknamige hockeyclub, maar in tegenstelling tot veel vrienden en familieleden besloot Ritmeester van de Kamp de voorkeur te geven aan het voetbal.

De voetbalcarrière van Ritmeester van de Kamp ging van start bij amateurvereniging SV Laren ’99. Op negenjarige leeftijd maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Almere City FC. De middenvelder doorliep het gehele traject van de jongste profclub van Nederland, waar hij in maart 2022 een driejarig contract ondertekende.

(Pro Shots)

Promotie naar de Eredivisie

Ritmeester van de Kamp debuteerde op 11 maart 2022 in de hoofdmacht van Almere City FC, dat een 3-0 zege behaalde op Helmond Sport. In het tweede deel van het kalenderjaar werd er geen beroep meer op hem gedaan, maar dat veranderde in 2023. De middenvelder knokte zich in het elftal van trainer Alex Pastoor. In de play-offs om promotie/degradatie stond hij in drie van de zes wedstrijden in de basis. Ritmeester van de Kamp dwong met Almere City voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar de Eredivisie af.

Op Eredivisie-niveau scoorde Van de Kamp in 2023 tegen zowel Feyenoord (6-1 nederlaag) als Ajax (2-2).

Laatste update: 2 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie