PSV wint wéér van Feyenoord | SN Team van de Week 16

Foto: PSV wint wéér van Feyenoord | SN Team van de Week 16

Bijna hadden we het heel PSV geselecteerd voor het SoccerNews Team van de Week 16. Maar, gelukkig voor de uitverkorenen die niet onder contract staan in Eindhoven, is bijna niet helemaal. PSV domineert het sterrenelftal andermaal en nog belangrijker ze winnen wederom van Feyenoord dat een speler minder aflevert. En eigenlijk twee minder, want de SoccerNews Sterspeler van de Week telt voor twee.

SN Team van de Week 16: Jonge goalie van Volendam, topper uit Nijmegen en tegen alle verwachtingen een Zwolse Duitser

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Luuk de Jong heeft (weer eens) de grote eer om de SN Sterspeler van de Week in ontvangst te mogen nemen. Hij leidde zijn PSV naar een geweldige 0-4 zege bij AZ en mag nu ook het SN Team van de Week 16 leiden naar grote successen. Met al die PSV’ers, Feyenoorders en een paar pareltjes elders moet dat zeker gaan lukken.

Doelman: Mio Backhaus (FC Volendam)

We beginnen daarvoor gelijk met de keeper. Die vissen we namelijk op in Volendam. Bij sc Heerenveen wonnen de Volendammers verrassend met 1-2 en Mio Backhaus was de man of the match. Voor diegene die Mio Backhaus niet kennen: hij is een half Duitse, half Japanse goalie van slechts 19 lentes jong. Backhaus staat in Duitsland bekend als een groot talent en wordt door FC Volendam gehuurd van Werder Bremen. In Heerenveen plukte Volendam daar de vruchten van. Backhaus toonde zijn talent en voorkwam met 6 reddingen dat de thuisclub nog gelijkspeelde.

Verdediger: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Dan beginnen we toch als eerste met een Feyenoorder. De verwachtingen waren laag na de aftocht in de Champions League en de straatlengte achterstand op PSV, maar Feyenoord verraste in Almelo. Heracles stond erbij en keek erna en was uiteindelijk blij dat het slechts bij 0-4 bleef. Lutsharel Geertruida prikte weer een goaltje mee en was uiterst koel en sterk in de passing. Liefst 86 van zijn 92 passes kwamen aan.

Verdediger: Gernot Trauner (Feyenoord)

Heel Feyenoord is eigenlijk een elftal van nauwkeurige passers en de allernauwkeurigste is Gernot Trauner. Doordeweeks speelde hij niet tegen Celtic en dat was te merken bij Feyenoord. Het lag niet aan de inzet van zijn stand-in Thomas Beelen, maar wel aan de afwezigheid van de apotheker. De Oostenrijkse rots in de branding straalt zoveel rust uit dat je gelijk merkt als hij er niet is. Bij Heracles viel op dat hij er doordeweeks in Schotland niet was. De ballen lever je gerust in bij de Feyenoord-aanvoerder. In 98 procent van de gevallen deed en doet hij er iets goeds mee.

Verdediger: Sergiño Dest (PSV)

PSV staat met 2-0 achter, maar Sergiño Dest maakt de aansluitingstreffer. Dat deed hij niet tegen AZ waar zijn doelpunt de wedstrijd al op het kwartier besliste. De snelle en behendige linksback (die eigenlijk rechtsback is) stoom maar op bij PSV en liet zien dat hij ook met zijn zwakke linkerbeen kan scoren. Hij schoof het balletje keurig in het hoekje. Aanvallend is hij van grote waarde, maar verdedigend doet hij niet zoveel. Dat was ook niet nodig zondagavond tegen AZ.

Middenvelder: Calvin Stengs (Feyenoord)

Verdubbelt Feyenoord toch weer de marge ten opzichte van PSV met Calvin Stengs. Dat was meteen een goede kandidaat voor het sterspelerschap, maar die ziet Stengs aan zijn neus voorbijgaan. Toch mag hij zich troosten met een hele goede wedstrijd en een uitverkiezing voor het SN Team van de Week 16. Stengs was de man van de wedstrijd in Almelo met een verwachte goals moyenne van 0.56. Stengs kan letterlijk van niets iets maken.

SN Team van de Week 16.

Middenvelder: Magnus Mattsson (NEC)

Na vrijdag kunnen we het bijna niet meer geloven, maar voor als je hem nog niet kent: Google hem snel. Magnus Mattsson voetbalt net zo lekker als zijn naam bekt. De 24-jarige Deense aanvallende middenvelder scoorde vrijdagavond 2 keer tegen Fortuna Sittard en daarmee tilde hij zijn seizoenstotaal naar 9 treffers (en 4 assists). Wil je nog meer van hem weten? Volg dan het SN Team van de Week.

Middenvelder: Jochem Ritmeester van de Kamp (Almere City FC)

Een andere prachtige, maar dan oer-Hollandse, naam is die van Jochem Ritmeester van de Kamp. De Almere City FC-middenvelder was de belangrijkste speler op het veld in de eenzijdige degradatiekraker tegen Vitesse (5-0). Ritmeester van de Kamp creëerde de meeste kansen (3) van iedereen, gaf 1 assist en was uiterst succesvol in zowel zijn tackles als duels.

Middenvelder: Malik Tillman (PSV)

Dan gaan we nog meer naar de creatieve kant met Malik Tillman en dus komt PSV terug tot 3-2. De aanvallende middenvelder maakt onderdeel van het SN Team van de Week 16-middenveld dat elkaar op alle posities kan overnemen. Rechts, aanvallend, controlerend, of links, ook Tillman kan het allemaal. De fijnbesnaarde lange Amerikaan leverde een assist, maar was nog belangrijker inde creativiteit. Hij vormde menig aanval en creëerde liefst 6 PSV-kansen.

Middenvelder: Ismael Saibari (PSV)

3-3 dankzij Ismael Saibari. De Belgische aanvallende middenvelder staat nu wat meer aan de linkerkant geposteerd en met Tillman en Dest vormt hij een aardige tridente. Saibari is dé man in vorm in Eindhoven en bekroonde dat met een sterk doelpunt én assist tegen AZ. Op alle statistieken scoort hij goed dus die hoef je niet eens te lezen. Je moet gewoon kijken naar die Belgische Marokkaanse PSV-parel.

Spits: Lennart Thy (PEC Zwolle)

Na zo’n geweldig aanvallend en gevarieerd middenveld komen we uit bij de spitsen. En daar was het lastig. We hebben met Brian Brobbey (2 doelpunten tegen PEC Zwolle) en Tobias Lauritsen (2 doelpunten tegen FC Twente) namelijk een hele sterke SN Team van de Week 16-bank. Lennart Thy won de concurrentiestrijd nipt met ook 2 doelpunten, maar dan tegen Ajax. En ja, tegen Ajax en in de Johan Cruijff ArenA telt ook tegenwoordig nog net ietsje meer. Dankzij Brobbey pakte Ajax een 2-0 voorsprong, dankzij Thy eindigde het in 2-2. De Duitse PEC Zwolle-spits prikte raak in de 89e minuut. Dat terwijl niemand 2 doelpunten had verwacht van Thy Zijn xG was namelijk 0.73. Een stuk lager dan Brobbey (1.83) en Lauritsen (2.31). Thy, kom erbij!

Spits en SN Sterspeler van de Week 16: Luuk de Jong (PSV)

De strijd was in evenwicht totdat ene Luuk de Jong zich ermee ging bemoeien. BAM! 2 doelpunten, 1 assist en het SN Sterspeler van de Week 16 was dubbel en dwars verdient. Luukinho, Luuk the Goat waren bijnamen die hij gekscherend kreeg te horen in Spanje. Toch hebben ze het in Sevilla en FC Barcelona nog steeds over die lange blonde god. De man waarbij het allemaal niet oogstrelend soepel eruit ziet, maar waar het zo dodelijk effectief is. Wie kan er beter koppen dan Luuk de Jong? Inderdaad, jij kan er ook niet op komen. De Jong is dan niet meer jong, maar hij is nog elke week van onschatbare waarde voor PSV. Van 3-3 gelijk wint PSV daarom met 5-3 en dus winnen de Eindhovenaren wéér van Feyenoord.

Wanneer wint PSV wéér van Feyenoord?

  • Bij de volgende SN Team van de Week
  • Begin maart in Eindhoven
  • Op de winterse transfermarkt
  • Bij alle bovengenoemde punten
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

07:48
1735+
‘Details over Madrid-transfer Mbappé bekend’
07:31
954+
VI komt met update over Schreuder en Feyenoord
07:12
443+
Derksen pleit voor Ajax-kandidaat: ‘Liever hij dan zo’n dure buitenlander’
23:44
98+
‘PSV krijgt concurrentie om Driouech’
23:22
99+
Lof voor uitblinkende Oranje-verdediger: “Hierom moet hij spelen”
23:00
71+
Knotsgek einde: Real ontsnapt tegen Bayern en speelt CL-finale tegen Dortmund
22:30
118+
Kersverse aanwinst legt uit waarom hij direct voor Ajax koos
22:05
148+
‘Investeerder uit Midden-Oosten moet Vitesse redden’
21:41
179+
Bayern-icoon genegeerd door eigen club, op uitnodiging van Real toch aanwezig
21:16
479+
‘Feyenoorder heeft nieuwe bestemming bepaald’
20:51
21+
Fiorentina rekent af met Club Brugge en krijgt herkansing in Conference League-finale
20:28
219+
Hierdoor barstte de scheidsrechter van PSG-Dortmund in tranen uit
20:05
38+
Opstellingen Real-Bayern: De Ligt keert terug tijdens absolute kraker
19:44
54+
Dít vindt Van Bommel van zijn seizoen bij Antwerp als hij de beker wint
19:22
291+
Geschorste Pogba verrast met carrière switch
19:03
37+
Sterkhouders van Oranje zetten stappen in herstel
18:34
123+
Mbappé loopt boos weg tijdens interview
17:56
157+
Mourinho heeft spijt van afwijzen ‘droombaan’
17:26
234+
Driemaal scheepsrecht voor FC Twente?
17:07
310+
Girona brengt concreet bod uit op Feyenoord-target
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie