Almere City krijgt Excelsior op de knieën

Almere City FC heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De manschappen van Alex Pastoor boekten in eigen huis een welkome 2-1 overwinning op concurrent Excelsior.

Geen hoofdrol voor Driouech

In aanloop naar deze wedstrijd ging het vooral over Couhaib Driouech. De vleugelaanvaller leek donderdagavond nog op weg naar PSV, dat voor zo’n vier miljoen euro een deal gesloten dacht te hebben met Excelsior. De Kralingers slaagden er richting de transferdeadline echter niet in om een vervanger aan te trekken en besloten daarom de stekker uit de potentiële recorddeal te halen.

Driouech begon in Almere ‘gewoon’ in de basis bij Excelsior. Zijn team had het moeilijk in de openingsfase. Stije Resink maakte bijna de openingstreffer voor de thuisclub, maar doelman Stijn van Gassel bracht ternauwernood redding. Een minuut later schoot Thomas Robinet in kansrijke positie over. Excelsior scoorde vervolgens wel na dom balverlies van Peer Koopmeiners. Siebe Horemans veroverde de bal en bood Troy Parrott een niet te missen kans: 0-1.

Almere buigt het om

Almere City was geenszins van plan om met een achterstand de kleedkamer op te zoeken. Jochem Ritmeester van de Kamp zorgde in de 34ste minuut al bijna voor de gelijkmaker, maar zijn schot teisterde de paal. Een minuut voor rust viel de 1-1 alsnog. Koopmeiners slingerde een vrije trap goed voor het doel en Stije Resink knikte overtuigend raak.

Na een kleine zeventig minuten nam Almere City zelfs de leiding. Ritmeester van de Kamp kreeg net als in de eerste helft de mogelijkheid om te schieten en met enig fortuin, de bal werd onderweg nog aangeraakt, wist hij Van Gassel te passeren: 2-1. Dat bleek ondanks een slotoffensief van de Kralingers ook de eindstand. Almere passeert Excelsior daardoor op de ranglijst.

Scoreverloop: 0-1 (26′) T. Parrott, 1-1 (43′) S. Resink, 2-1 (68′) J. Ritmeester van de Kamp