Troy Parrott

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Troy Parrott

Troy Parrott is een Ierse aanvaller. De international van Ierland werd in de zomer van 2023 door Tottenham Hotspur uitgeleend aan Excelsior.

  • Parrott speelt momenteel voor Excelsior
  • De aanvaller is gehuurd van Tottenham Hotspur
  • Eerder werd hij uitgeleend aan Millwall, Ipswich Town, MK Dons en Preston North End
  • In 2019 debuteerde Parrott als international van Ierland

Clubcarrière

Troy Daniel Parrott werd op 4 februari 2002 op de wereld gezet in de Ierse hoofdstad Dublin. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière af bij Belvedere, waar zijn kwaliteiten werden ontdekt door talentscouts van Tottenham Hotspur. In 2017 werd hij toegevoegd aan de jeugdopleiding van de Londenaren. Op zijn zeventiende verjaardag ondertekende Parrott zijn eerste profcontract.

Debuut voor Tottenham

Parrott maakte op 24 september 2019 zijn debuut voor Tottenham Hotspur, dat zich in de League Cup blameerde door toedoen van Colchester United (na strafschoppen). Op 7 december maakte de aanvaller zijn Premier League-debuut in de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Burnley. De Ier mocht later dat seizoen nog tweemaal opdraven voor Spurs, waarvan één duel in de Premier League en één in de FA Cup.

Verhuurd binnen Engeland

Bij Tottenham Hotspur had Parrott weinig zicht op veel speeltijd, mede dankzij de aanwezigheid van goalgetter Harry Kane. Om die reden besloot de Londense club om hem elders onder te brengen. In het seizoen 2020-2021 werd de rechtspoot verhuurd aan achtereenvolgens Millwall (veertien wedstrijden) en Ipswich Town (achttien wedstrijden, twee doelpunten). Op 13 maart 2021 werd hij in de League One-wedstrijd tegen Plymouth Argyle matchwinner met zijn eerste doelpunt als profvoetballer.

Tottenham Hotspur verhuurde Parrott ook in de seizoenen 2021-2022 en 2022-2023 binnen Engeland. De Ier mocht achtereenvolgens opdraven voor League One-club MK Dons (47 wedstrijden, tien doelpunten) en Championship-club Preston North End (34 wedstrijden, vier doelpunten).

Blijdschap na een treffer voor Excelsior (Pro Shots)

Huurling bij Excelsior

In de zomer van 2023 werd Parrott voor één seizoen uitgeleend aan Excelsior. Trainer Marinus Dijkhuizen liet de spits op 26 augustus debuteren in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-2). Op 23 september maakte hij zijn eerste doelpunt voor de Kralingers, die een 0-3 overwinning behaalden op het veld van sc Heerenveen.


Interlandcarrière

Parrott doorliep verschillende Ierse jeugdelftallen. Zijn debuut voor het nationale team van Ierland maakte de spits op 14 november 2019 tijdens de oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland (3-1 zege). In zijn vijfde interland maakte hij zijn eerste interlanddoelpunten ten koste van Andorra, dat met 1-4 opzij werd gezet. Parrott had op 11 juni 2022 een groot aandeel in de 3-0 zege op Schotland door één doelpunt en één assist op te eisen.

Laatste update: 16 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie